Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 02

Dauguma Lietuvos gyventojų Gvantanamo kalinių šalyje nenori – apklausa

Dauguma Lietuvos gyventojų nenori, kad į šalį būtų priimti Gvantanamo kaliniai, daugiau nei trečdalis neigiamai vertina vykdomą užsienio politiką.
Gvantanamo kalėjime terorizmu įtarimi asmenys kankinti muzika.
Gvantanamo kalėjimas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tai parodė valdančiųjų Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) užsakymu kovo 5-8 dienomis „Vilmorus“ atlikta visuomenės nuomonės apklausa, pranešė naujienų portalas delfi.lt.

80 proc. respondentų teigė, kad šių kalinių Lietuvai nereikia, 7 proc. manė, kad reikia, 13 proc. apklaustųjų aiškios nuomonės neturėjo.

80 proc. respondentų teigė, kad šių kalinių Lietuvai nereikia, 7 proc. manė, kad reikia, 13 proc. apklaustųjų aiškios nuomonės neturėjo.

Premjero Andriaus Kubiliaus vadovaujamo ministrų kabineto priimamus sprendimus užsienio politikos srityje teigiamai vertino 18 proc. apklaustųjų, neigiamai – 37 proc.

Tuo metu klausiami, kaip, esant dabartinei valdžiai, keičiasi Lietuvos santykiai su Rusija ir Baltarusija, respondentai tvirtos nuomonės neturėjo. Tai, kad santykiai su Rusija gerėja, sakė 13,7 proc. žmonių, kad blogėja – 13 proc., kad nesikeičia – 42 proc., 31 proc. aiškios nuomonės neišsakė.

Santykių gerėjimą su Baltarusija įžvelgė 17 proc. apklaustųjų, pablogėjimą – 8 proc. Tuo metu 39 proc. žmonių sakė manantys, kad santykiai nesikeičia, o 36 proc. nuomonės neturėjo.

Lietuva vasario 5 dieną gavo prašymą priimti du sulaikytuosius Gvantanamo kalinius. Nepatvirtintomis žiniomis, minėti asmenys – uzbekų tautybės.

Užsienio reikalų ministras Vygaudas Ušackas anksčiau yra sakęs, kad minėti du kaliniai nekelia grėsmės Lietuvos nacionaliniam saugumui. Jo teigimu, bus svarstoma galimybė suteikti jiems politinį prieglobstį. Pasak ministro, derybos su JAV bus dvišalės, tačiau ketinama atsižvelgti ir į bendrą ES poziciją šiuo klausimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius