-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 06

Daugumai apklaustų lietuvių renkantis darbą svarbiausias – atlyginimo dydis

Daugumai apklaustų lietuvių (81 proc.) renkantis darbą svarbiausias yra atlyginimo dydis, parodė Europos darbuotojų saugos ir sveikatos agentūros (EU-OSHA) Europos mastu atliktos nuomonių apklausos rezultatai.
Moteris dedanti telefono ragelį.
Darbas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.
Temos: 1 Darbas

Į klausimą apie naujo darbo pasirinkimą lemiančius veiksnius Europos Sąjungos piliečiai atsakė, jog darbo vietos išlaikymo ir atlyginimo dydis jiems svarbiau nei saugios ir sveikatai palankios darbo sąlygos; pastarosios yra trečioje vietoje pagal svarbą, ketvirtoje vietoje – darbo valandos.

Darbo užmokestis yra svarbiausias 81 proc. apklausoje dalyvavusių lietuvių, maža tikimybė prarasti darbą – 32 proc. lietuvių.

Saugios ir nekenksmingos darbo sąlygos ieškant naujo darbo būtų aktualios 29 proc. lietuvių, nors 51 proc. respondentų Lietuvoje atsakė, kad dirbamas darbas turi didelę įtaką žmonių sveikatos sutrikimams. Tai didžiausias skaičius visoje ES, kur taip manančiųjų vidurkis yra tik 28 proc.

Daugelio valstybių narių žmonės mano esantys gerai informuoti apie rizikos veiksnius darbo vietoje, o 57 proc. respondentų mano, kad per pastaruosius penkerius metus darbuotojų sauga ir sveikata pagerėjo.

Lietuvoje, tyrimo duomenimis, apie darbo vietoje saugai ir sveikatai kylančius pavojus gerai ir prastai informuotų žmonių skaičius yra apylygis: gerai informuoti mano esantys 39 proc., prastai – 34 proc. apklaustųjų.

Kad yra labai gerai informuoti, atsakė 9 proc., kad visiškai neinformuoti – 10 proc. respondentų. Apklausoje dalyvavo 27 106 aštuoniolikos ir daugiau metų gyventojai, kurių įprasta gyvenimo vieta yra ES valstybių narių teritorijoje ir kurie laisvai kalba atitinkama nacionaline kalba.

Tyrime dalyvavo 1000 žmonių iš kiekvienos ES valstybės narės.

Tyrimas, kurį atliko tyrimų bendrovė „TNS Infratest“ 27-iose ES valstybėse narėse, darytas 2009 metų kovo 24 – gegužės 12 dienomis. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius