Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 23

Dažniausia vaikų patiriama trauma – kaulų lūžiai

Remiantis draudimo bendrovės BTA duomenimis, daugiau nei trečdalis visų nelaimingų atsitikimų, susijusių su kaulų lūžiais, sumušimais, išmuštais ar nuskeltais dantimis, praskelta lūpa, kakta ar smakru, galvos traumomis nutinka vaikams iki aštuoniolikos metų. Daugiausia nelaimių fiksuojama rudenį ir pavasarį.
Žaidžiantis vaikas
Žaidžiantis vaikas / sxc.hu nuotr.

„Dažniausiai traumas dėl nelaimingų atsitikimų patiria vaikai ir paaugliai, kurių rizikingiausias amžius yra nuo 7 iki 18 metų. Kaulų lūžiai yra labiausiai pasitaikanti trauma visose apdraustųjų amžiaus grupėse, tačiau mokyklinio amžiaus vaikų kaulų lūžiai sudaro net 25 % visų vaikų iki 18 metų patiriamų traumų.“, – sako Karolina Karpova, BTA Žalų reguliavimo departamento direktorė.

BTA duomenimis, kūdikiai iki metų neretai nukenčia nuo nudegimų, o 1 – 4 metų amžiaus vaikai – nuo apsinuodijimų. Tuo tarpu lūžių dažnumo pikas – 14 metų amžiaus berniukams ir 11 metų mergaitėms. Moksleiviams taip pat būdingiausios traumos yra sumušimai, raisčių patempimai, galvos traumos, rečiau – žaizdos. Darželinukai patiria sąlyginai smulkias traumas – praskeltas antakis, lūpa ar smakras, nuskeltas priekinis dantukas.

„Traumas patyrusių vaikų tėvai aktyviau į mus kreipiasi rudenį ir pavasarį. Ruduo – metas, kai moksleiviai vis dar gyvena atostogomis ir ne visada, grįžę į mokyklas, situaciją vertina atsakingai. Rudenį tai ypač akivaizdu, kalbant apie keliones į/ iš mokyklos. Visgi pastebima, kad buityje traumas vaikai patiria net keliolika kartų dažniau nei ugdymo įstaigose. Tam didžiausios įtakos turi tai, kad tiek atostogų metu, tiek prasidėjus mokslo metams, vaikai neretai šeimininkauti namuose paliekami vieni.”, – kalbėjo K.Karpova.

Pernai iš visų BTA registruotų nelaimingų atsitikimų net 27% atvejų sudarė vaikų nuo 7 iki 18 metų patirtos traumos, 20% – jaunimo nuo 20 iki 29 metų, 14% – suaugusiųjų nuo 30 iki 39 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius