Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 23

Debesys – virš Antikorupcijos komisijos pirmininko

Parlamente toliau kalbama apie komitetų ir komisijų vadovybės pokyčius. Seimo pirmininkė Irena Degutienė užsiminė, jog Antikorupcijos komisijos (AK) pirmininkui Kęstui Komskiui būtų laikas palikti šias pareigas. Šis tai vadino politikavimu.
K.Komskis
K.Komskis / „Scanpix“ nuotr.

„Dar kartą tai yra politikavimas. Jeigu būtų įtarimų, tai jie būtų pasakyti. Kadangi bendromis frazėmis kalba antrą savaitę, manau, nieko jie neturi“, – antradienį sakė „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos atstovas K.Komskis, paprašytas pakomentuoti konservatorės I.Degutienės siūlymą opozicijai keisti komisijos pirmininką.

„Aš siūlau, kad opozicinės frakcijos įvertintų AK veiklą ir ar tai tinkamiausias žmogus“, – pareiškė I.Degutienė. Ji antradienį kreipėsi į opozicijoje esančias Socialdemokratų, Darbo, Krikščionių partijų ir partijos „Tvarka ir teisingumo“ frakcijas, siūlydama pakeisti AK pirmininką. K.Komskio vietoje ji matytų „veiklų ir nepriekaištingos reputacijos kandidatą“.

Seimo vadovė priminė, kad žiniasklaidoje ne kartą buvo paviešinta informacija apie K.Komskio ryšius su abejotinos reputacijos žmonėmis.Seimo vadovė priminė, kad žiniasklaidoje ne kartą buvo paviešinta informacija apie K.Komskio ryšius su abejotinos reputacijos žmonėmis. 2006 metais Vyriausioji tarnybinės etikos komisija yra pripažinusi K.Komskį pažeidus Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymą.

Kiek anksčiau išplatintame Seimo pirmininkės pareiškime atkreiptas dėmesys, kad AK veikla jau senokai vertinama neigiamai, o tai didžiąja dalimi lemia pirmininko požiūris į darbą. I.Degutienė pridūrė, kad K.Komskis žiniasklaidoje yra sakęs, kad turi informacijos, kaip veikia kontrabandininkai, tačiau esą nesiėmė veiksmų, kad situacija keistųsi: „Pats komisijos pirmininkas turbūt viešai neturėtų girtis, kad jis žino, kaip kontrabanda veikia Lietuvoje, ypač pasienio rajonuose, ir kaip ji yra platinama.“

Tuo tarpu K.Komskis atkirto, esą jo vadovaujama komisija galimai užmynė ant valdantiesiems skaudžių dalykų. „Pradėjome domėtis ir žemės ūkio ministro Kazimiero Starkevičiaus, ir Sveikatos apsaugos ministerijos veiksmais, ir kitais dalykais“,  – vardijo K.Komskis. Tiesa, politikas nepaneigė atsistatydinsiąs, jeigu to prireiks.

Antikorupcijos komisijos pirmininko postą Seime kontroliuoja opozicija. Ji bendru sutarimu siūlo savo kandidatą į šias pareigas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius