Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 07 22

Degučių užtvankos statybos brokas išlindo po 37 metų

Patvirtinta – Degučių užtvankos avarija gegužės 31 d. įvyko dėl statybos darbų broko: perteklinio vandens pralaidos konstrukcijos statyboje buvo naudojamas netinkamas betonas, be to, jis buvo prastai sutankintas.
Degučių užtvankos statytojai buvo palikę broką.
Degučių užtvankos statytojai buvo palikę broką. / SilutesETAzinios nuotr.

Prie tokios išvados priėjo ekspertai iš Aleksandro Stulginskio universiteto Hidrotechninės statybos instituto Statinių ir statybinių medžiagų laboratorijos, vietoje, o vėliau ir savo laboratorijoje ištyrę Degučių užtvankos pralaidos įtekėjimo dalies konstrukcijos betoną.

Ekspertų manymu, norint toliau eksploatuoti Degučių užtvanką, perteklinio vandens pralaidos įtekėjimo dalies konstrukciją būtina pilnai rekonstruoti.

Tyrimo medžiaga bus išsiųsta Žemės ūkio ministerijai, į kurią Šilutės rajono savavaldybė jau anksčiau kreipėsi dėl pinigų Degučių užtvankai atnaujinti.

Dauguma Šilutės rajono užtvankų įrengtos 1973-1984 m. laikotarpiu ir iki šiol buvo vienodai prižiūrimos, išskyrus Ramučių užtvanką, kuri prieš kelis metus buvo perdaryta į mažąją hidroelektrinę, todėl pamario kraštą gali sudrebinti dar ne viena tokia degučių nelaimė.

„Būtina atlikti visų užtvankų konstrukcijų ekspertizę,“ – įsitikinęs Šilutės r. savivaldybės administracijos Kaimo reikalų skyriaus vedėjo pavaduotojas P. Budvytis.

Degučių užtvankos ekspertizė Savivaldybei atsiėjo per 2000 litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius