Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 06

Degutienė: griežtos bausmės – tik miražas

Seimo valdyba nurodė parlamento frakcijoms teikti siūlymus, kaip bausti prasižengusius tautos išrinktuosius, rašo „Lietuvos žinios“.
Linas Karalius savo kabinete
Seimo statuto pataisas, stengiamasi priimti kuo greičiau po parlamente kilusio skandalo, kuris gali baigtis politikų Lino Karaliaus (nuotr.) ir Aleksandro Sacharuko pašalinimu iš Parlamento. / Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr.

Parlamento pirmininkė Irena Degutienė neslepia, kad Etikos ir procedūrų komisijos (EPK) parengtos Seimo statuto pataisos jai nepatinka,

Pataisose siūloma, kad posėdžius praleidinėjančius parlamentarus reiktų bausti piniginėmis baudomis, pavyzdžiui, be pateisinamos priežasties į plenarinį ar komiteto posėdį neatvykęs Seimo narys netektų 20 proc. algos. Nors kartą balsavęs už kolegą, netektų ketvirtadalio atlyginimo.

Seimo EPK pirmininkas Algimantas Salamakinas įsitikinęs, kad itin griežtiems siūlymams Seimo nariai nepritartų.

Siūlomos pataisos pateiktos frakcijoms, kurios iki kovo 24–osios turi parengti siūlymus ir patobulinimus. I.Degutienė pageidavo siūlymus gauti raštu, o vėliau juos ketino aptarti. Tuomet  patobulintas dokumento projektas keliaus į Seimo posėdžių sekretoriatą. I.Degutienė sakė, kad jeigu dėl statuto pataisų būtų iškart diskutuojama Seimo posėdyje, parlamentas virstų „balaganu“ ir taip nebūtų konstruktyvus darbas ieškant sprendimo.

Parlamento pirmininkė  leido suprasti, kad EPK parengtos Seimo statuto pataisos, kurios turėtų sudrausminti parlamentarus, jos netenkina: „Manęs daug kas netenkina. Bet kol kas čia yra tik mano balsas tyruose.“

Tuo tapru Seimo EPK pirmininkas Algimantas Salamakinas įsitikinęs, kad itin griežtiems siūlymams Seimo nariai nepritartų.

„Lietuvos žinios“ rašo, kad pagal parengtas pataisas į posėdį neatvyksiantis parlamentaras būtų įpareigotas apie tai informuoti Seimo posėdžių sekretoriatą ir nurodyti etikos sergėtojams neatvykimo priežastis. Tada komisija spręstų, tų priežasčių svarbą, o Seimo valdyba priimtų sprendimą dėl atlygio dalies neišmokėjimo.

A.Salamakinas siūlo, kad tautos išrinktieji atostogautų 35 dienas per metus. Jos būtų skelbiamos specialiu Seimo nutarimu.

Statuto pataisomis taip pat siūloma pakeisti ir pajamų, kurias politikai galėtų gauti kaip autorinį honorarą, apibrėžimą.

15min.lt primena, kad Seimo statuto pataisas,  stengiamasi priimti kuo greičiau po parlamente kilusio skandalo, kuris gali baigtis politikų Lino Karaliaus ir Aleksandro Sacharuko pašalinimu iš Seimo. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius