Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti
2009 03 02

Dėl Administracinių teisės pažeidimų kodekso pataisų meras kreipėsi į Seimą

Lietuvos vežėjų sąnaudos dėl padidėjusio degalų akcizo ir PVM lengvatos panaikinimo žymiai išaugo, tačiau dėl sudėtingos ekonominės situacijos šalyje savivaldybės negali visiškai ir laiku atsiskaityti su vežėjais, t. y. kompensuoti vežėjų negautų pajamų dėl transporto lengvatų taikymo ir nuostolių, susidarančių dėl visuomenei būtinų keleivinio transporto paslaugų teikimo.
Andrius Kupčinskas
Andrius Kupčinskas / E.Ovčarenko/dienraščio „15 minučių“ nuotr.

Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas kreipėsi į Seimo pirmininko pirmąją pavaduotoją Ireną Degutienę ir Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininką Kęstutį Glavecką prašydamas paspartinti Administracinių teisės pažeidimų kodekso straipsnių pakeitimo bei papildymo įstatymo projekto svarstymą Seime.

Meras A.Kupčinskas pažymi, jog išaugus važiavimo viešuoju transportu bilietų kainoms keleivių, važiuojančių be bilietų, padaugėjo. Tačiau Administracinių teisės pažeidimų kodekso 142 str. nustatytų baudų už  keleivių važiavimą keleiviniu transportu be bilieto dydžiai išliko tie patys. Šiuo metu Kaune terminuotojo bilieto kaina siekia 72 Lt, tuo tarpu bauda už važiavimą be bilieto – nuo 10 iki 20 Lt. Mero įsitikinimu, esant tokiai situacijai keleiviai nedrausminami, surenkamos ne visos įplaukos už keleivių vežimą. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius