-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 06 27

Dėl agitacijos už kitus kandidatus rinkimuose konservatorių partijoje įspėti keturi nariai

Dėl agitacijos už kitus kandidatus prezidento ir Europos Parlamento rinkimuose Tėvynės sąjungos-Krikščionių demokratų partijoje įspėti keturi nariai, BNS informavo partijos Priežiūros komiteto pirmininkas Valdas Benkunskas.
TS-LKD tarybos posėdis
TS-LKD tarybos posėdis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Keturi partijos nariai iš to sąrašo buvo įspėti. Jie proaktyviai veikė – viešais pasisakymais ir kitais veiksmais agitavo už kitą kandidatą, kai partija savo lėšas skyrė savo remiamam kandidatui“, – sakė V.Benkunskas.

Anot jo, įspėti partijos nariai prezidento rinkimuose agitavo ne už konservatorių iškeltą Seimo narę, ekonomistę Ingridą Šimonytę, o už Gitaną Nausėdą bei Arvydą Juozaitį, taip pat Europos Parlamento rinkimuose įspėti partijos nariai agitavo už Centro partijos narius.

V.Benkunskas teigė pavardžių atskleisti nenorintis, nes tai partijos vidinė informacija.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Valdas Benkunskas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Valdas Benkunskas

„Įspėjimas nesukelia jokių pasekmių, tai tiesiog dėmesio atkreipimas, kad reikia įsivertinti ir partijos pareigų aspektą“, – teigė V.Benkunskas.

Ketvirtadienį žurnalistas Andrius Tapinas savo „Facebook“ paskyroje paviešino partijos Vykdomojo rinkimų štabo vadovo Andriaus Vyšniausko raštą, kuriame prašoma partijos Priežiūros komiteto įvertinti rašte įvardintų partijos narių agitaciją už kitus kandidatus. Šį raštą turi ir 15min.

Andriaus Vyšniausko raštas
Andriaus Vyšniausko raštas

Rašte išvardinti Vilniaus Antakalnio skyriaus konservatoriai Tadas Bruzgulis ir Audris Narbutas, taip pat Petras Mendeika iš Senamiesčio skyriaus, Marius ir Rimantas Dagiai – iš Grigiškių, Virginija Juodzentienė – iš Verkių, Vilija Aleknaitė-Abramikienė – iš Žirmūnų skyriaus.

Taip pat rašte minimas Jokimas Tamulionis iš Panevėžio miesto skyriaus, Rimantas Jurevičius – iš Zarasų rajono bei Aistis Stalaučinskas – iš Kaišiadorių rajono skyriaus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius