-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 11 30

Dėl balsavimo Seime valdantieji atšaukia komandiruotes

Seimo valdyba atšaukė kelių valdančiųjų partijų narių šios savaitės komandiruotes. Opozicija teigia kad taip valdantieji mėgina užsitikrinti daugumą balsuojant dėl labai svarbių įstatymų.
Keliautojai
Keliautojai / Sauliaus Žiūros/BFL nuotr.

„Vilniaus diena“ rašo, kad Liberalų sąjūdžiui atstovaujantis Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Kęstutis Glaveckas bei Tautos prisikėlimo partijos atstovas Dainius Budrys pirmadienį turėjo būti Šveicarijoje, kur vyksta Pasaulinės prekybos organizacijos parlamentinės konferencijos valdymo komiteto sesija.

Taip pat atšaukta konservatoriaus Kęstučio Masiulio komandiruotė į Prancūziją (beje, jis į komandiruotę turėjo vykti vietoj Seimo nario mandato atsisakiusio Artūro Zuoko). Kitas konservatorius Audronius Ažubalis nebevyks vizito į Gruziją. Su juo iš komandiruotės atšaukti ir buvęs Seimo pirmininkas Arūnas Valinskas bei socialdemokratas Andrius Sedžius – vienintelis iš komandiruotės atšauktas Seimo narys, nepriklausantis valdančiajai koalicijai.

Socialdemokratų atstovas Seimo valdyboje Česlovas Juršėnas teigė, jog tokių sprendimų priežastys akivaizdžios – esą valdantieji baiminasi, kad be į komandiruotes deleguotų parlamentarų nepavyks patvirtinti neeiliniuose Seimo posėdžiuose teikiamų įstatymų.

„Kai kurie balsavimai pastaruoju metu pavyko, galima sakyti, tik per Marytės plauką“, – tvirtino Č.Juršėnas.

„Antradienį-ketvirtadienį vyks papildomi posėdžiai, kuriuose bus svarstomi labai svarbūs klausimai: pensijos, ligos ir motinystės pašalpos, sveikatos draudimo fondo biudžetas, nepilnamečių apsaugos nuo neigiamos informacijos įstatymas ir t. t.“, – teigė socialdemokratas.

Pasak jo, gruodžio 8–10 dienomis, kai numatoma tvirtinti daug aistrų keliantį kitų metų biudžetą, Seimo nariams apskritai uždrausta vykti į komandiruotes.

Valdantieji neslepia, kad komandiruotės atšauktos būtent dėl artėjančio balsavimo.

„Reikia atsakyti sąžiningai. Sprendimai yra susiję su balsavimais“, – sakė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos Seime seniūnas Jurgis Razma.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius