Iki -60% prenumeratai. Paskutinės akcijos dienos!
Išbandyti
2012 07 23 /15:48

Dėl buvusių Vilniaus apskrities patalpų – ieškinys teismui

Valstybės turto fondas pateikė teismui ieškinį dėl įpareigojimo Vilniaus miesto savivaldybę grąžinti valstybei administracines patalpas, esančias Europos a. 1. Tokiu būdu įgyvendindama Valstybės kontrolės rekomendacija.
Buvęs Vilniaus apskrities pastatas tapo teisminių ginčų objektu.
Buvęs Vilniaus apskrities pastatas tapo teisminių ginčų objektu. / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Valstybės kontrolės auditoriams įvertinus, kaip likviduojant apskričių viršininkų administracijas buvo perduodamas jų valdytas valstybės turtas, Valstybės turto fondui rekomenduota imtis priemonių, kad Vilniaus miesto savivaldybė valstybei perduotų administracines 2 tūkst. kv.m patalpas, esančias Europos a. 1. Anksčiau šiose patalpose buvo įsikūrusi Vilniaus apskrities viršininko administracija.

Pagal Vilniaus apskrities viršininko administracijos 2002 metų sutartį su Vilniaus miesto savivaldybe, šios patalpos privalėjo būti perduotos valstybei. Valstybės turto fondas informavo Valstybės kontrolę, kad, įgyvendindamas valstybinio audito rekomendacijas, šių metų birželio mėnesį pateikė ieškinį teismui dėl Vilniaus miesto savivaldybės įsipareigojimų įvykdymo.

Audito metu nustatyta, kad administracinių patalpų, esančių Europos a. 1, valdytojas yra savivaldybės kontroliuojama įmonė UAB „Vilniaus vystymo kompanija“.

Tuo tarpu Vilniaus savivaldybė atsikerta, kad visuomet buvo ir yra pasiruošusi perduoti valstybei 2 tūkst. kv.m ploto administracines patalpas, esančias Europos a. 1, ir taip įvykdyti 2002 metų sutartį.

„Savivaldybė jau buvo pradėjusi patalpų perdavimo procedūras, tačiau Seimas 2005-2006 metais priėmė Uždarųjų akcinių bendrovių įstatymo pataisas, kuriomis remiantis savivaldybės įmonė „Vilniaus vystymo kompanija“, valdanti patalpas, nebegali mažinti savo įstatinio kapitalo išimdama turtą ir jį perduodama. Toks įstatymo pakeitimas apribojo savivaldybės ir jos valdomos įmonės galimybes įgyvendinti susitarimą“, – rašoma savivaldybės pranešime spaudai.

Vis dėlto, savivaldybė sudarė galimybes valstybinėms įmonėms nuo 2003 metų neatlygintinai naudotis Europos a. 1 esančiomis didesnėmis nei numatyta sutartyje – 2,5 tūkst. kv.m ploto patalpomis.

Sostinės savivaldybė ne kartą siūlė ieškoti sprendimų Valstybės turto fondui, kaip galima būtų įgyvendinti sutartį ir perduoti patalpas. Siekdama išspręsti šį ginčą, Vilniaus savivaldybė ketina siekti taikos sutarties, kuria remiantis ir perduotų patalpas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius