-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 05 17

Dėl darbų Antakalnio kapinėse – šūsnis skundų: dėl atkastų kaulų reikalauja stabdyti plėtrą

Antakalnio kapinių teritorijoje vykdomi naujo kvartalo žymiems žmonėms įrengimo darbai. Apie tai, kad vadinamajame Menininkų kalnelyje trūksta vietos, kalbama jau kelerius metus, tad priimtas sprendimas šią vietą išplėsti. Tačiau atliekami darbai patinka ne visiems. Kai kurie vilniečiai sunerimo, ar viskas čia atliekama tinkamai, kadangi teritorija ribojasi su Našlaičių kapinėmis, kurios prieš kelerius metus tapo ypatingų atradimų vieta.
Vilniaus Našlaičių kapinėse atlaisvinamas plotas kitiems palaidojimams
Vilniaus Našlaičių kapinėse atlaisvinamas plotas kitiems palaidojimams / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

2018 m. birželio 7 dieną paskelbta, kad Našlaičių kapinėse, Vilniaus Antakalnio kapinių pašonėje, rasti Lietuvos partizanų vado Adolfo Ramanausko-Vanago palaikai. Tų pačių metų rudenį jis palaidotas Antakalnio kapinėse, valstybės vadovų panteone.

Po metų, 2019-ųjų birželį, pranešta, kad šiose kapinėse surasti ir dar vieno partizano – paskutinio su ginklu rankose žuvusio – Antano Kraujelio-Siaubūno palaikai.

Susirūpino dar spalį

Šiuo metu vietos, garsios šiais istoriniais atradimais, pašonėje, o kai kam gali pasirodyti, kad ir pačių Našlaičių kapinių teritorijoje, vyksta darbai.

Vilnietis Kęstutis Jonaitis 15min pasakojo, kad jau nuo spalio vidurio stebi čia vykdomą Antakalnio kapinių plėtrą. Tai, kaip toji plėtra vykdoma, jam kelia daugybę neigiamų emocijų. Kaip pats sako, atsakingų asmenų atsakymai ne ramina, o kaip tik verčia suklusti.

„Vilniaus miesto savivaldybė, pritrūkusi laidojimo vietų Vilniaus Antakalnio kapinėse, Menininkų kalnelyje, nutarė įrengti laidojimo vietas žemiau, slėnyje šalia šio kvartalo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius