-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 08 10

Dėl Druskininkų mero Ričardo Malinausko kreiptasi į STT

Seimo narys Arvydas Anušauskas kreipėsi į STT, prašydamas išsiaiškinti, ar Druskininkų meras Ričardas Malinauskas nepiktnaudžiauja savo įgaliojimais.
Ričardas Malinauskas
Ričardas Malinauskas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Druskininkų gyventojai informavo, kad šių metų liepos 3–4 dienomis buvo nugriautas autorinis meno kūrinys – Antano Balkės Atgimimo laikotarpiu, 1988 metais, sukurta skulptūra iš juodo granito „Legenda“ su fontanu Taikos ir Šv. Jokūbo gatvių skvere Druskininkuose, rašoma pranešime spaudai.

Anot A. Anušausko, skulptūros autorius nebuvo informuotas apie sprendimo nugriauti skulptūrą priežastis, taip pat buvo ignoruojamas Lietuvos dailininkų sąjungos prašymas nevykdyti tokių antiįstatyminių veiksmų. „Tuo pačiu metu Lietuvos dailininkų sąjungos Vilniaus skulptorių sekcijos pirmininkas Rytas Jonas Belevičius gavo Druskininkų savivaldybės prašymą informuoti skulptorius apie tai, kad Druskininkuose, Taikos ir Šv. Jokūbo gatvių skverelyje, skubiai reikalinga nauja dekoratyvinė skulptūra (sąmata iki 50 tūkstančių litų)", – teigiame pranešime.

„Šiuo atveju paprašiau Specialiųjų tyrimų tarnybos vadovo Žimanto Pacevičiaus išsiaiškinti, ar tokiuose mero R. Malinausko inicijuotuose veiksmuose nėra akivaizdaus piktnaudžiavimo tarnyba, ar nėra iš anksto sutarta iššvaistyti 50 000 litų, sunaikinant skulptūrą, kurios vertė yra ne mažesnė“, – teigia A. Anušauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius