Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 06 22

Dėl esą padidinto premjero dėmesio atliekų deginimo gamyklai konservatoriai kreipėsi į VTEK

Seimo konservatoriai, su prašymu ištirti, ar premjero Sauliaus Skvernelio rodomas esą padidintas dėmesys netoli jo namų statomai atliekų deginimo gamyklai nėra viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymo pažeidimas, pranešė kreipęsi į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją (VTEK).
Gabrielius Landsbergis ir Saulius Skvernelis
Gabrielius Landsbergis ir Saulius Skvernelis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Parlamentarai siekia atkreipti dėmesį į birželio 13 dienos S.Skvernelio susitikimą Vyriausybėje su atliekų deginimo projektus Vilniuje ir Kaune įgyvendinančios įmonės „Lietuvos energija“ vadovu Dariumi Maikštėnu, po kurio nutarta keisti atliekų deginimo planus ir perskirstyti jų kiekius, dalį Vilniaus atliekų vežant deginti į Kauną.

„Šį susitikimą galėtume vertinti kaip premjero norą įsigilinti į situaciją, jei ne faktas, kad S.Skvernelio gyvenamasis namas yra netoli vystomo šiukšlių deginimo projekto Vilniuje vietos. Akivaizdu, kad šio projekto tolesnė tąsa tiesiogiai paveiktų tiek S.Skvernelio gyvenimo sąlygas, tiek jo nekilnojamojo turto vertę, – pranešime cituojamas Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūnas G.Landsbergis. – Todėl kyla abejonė, ar dėl susidariusios situacijos premjerui nėra atsiradęs interesų konfliktas ir ar jis neturėtų nusišalinti nuo sprendimų, susijusių su projektu, priėmimo“.

Konservatoriai VTEK prašo išnagrinėti susidariusią situaciją ir įvertinti, ar ministras pirmininkas savo veiksmais nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo, nustatančio, jog asmeniui, dirbančiam valstybinėje tarnyboje, draudžiama dalyvauti rengiant, svarstant ar priimant sprendimus arba kitaip paveikti sprendimus, kurie sukelia interesų konfliktą.

Taip pat prašoma nustatyti, ar S.Skvernelis neturėjo deklaruoti konservatorių įtariamo interesų konflikto bei nusišalinti nuo sprendimų, susijusių su šiukšlių deginimo projekto Vilniuje vystymu.

Ketvirtadienį Seime atsakinėdamas į parlamentarų klausimus premjeras kalbėjo, kad į Kauną bus gabenamos šiukšlės iš Kazokiškių sąvartyno, o transportavimas tarifui nepadarys jokio poveikio. Jis ir toliau reiškė abjonę, ar Lietuvoje reikia deginti atliekas, atmetė priekaištus, kad jo kova susijusi su jo gyvenamąja vieta palyginti netoli statomos Vilniaus atliekų deginimo gamyklos.

Daugiau apie tai – čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius