-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 08 09

Dėl higienos pažeidimų sustabdyta UAB „Villon“ restorano veikla

Atlikus neplaninį patikrinimą UAB „Villon“ restorane (Vilniaus rajonas, Avižienių seniūnija, Ežeraičio km.) nustatyta, kad restorano virtuvėje tvarkant maistą neišvengiama kryžminės taršos, sušaldyta mėsa ir tigrinės krevetės atšildomos aplinkos temperatūroje, šaldytuve viename padėkle laikoma termiškai apdorota ir atvėsinta paukštiena, neužtikrinama maisto žaliavų, pusgaminių laikymo temperatūra, dalis pusgaminių neženklinta, todėl neįmanoma nustatyti jų tinkamumo vartoti termino (šaldytos sriubos, šaldyta jautienos ir lašišos karpačio, šaldyta antis).
Stop ženklas
Stop ženklas / Photos.com nuotr.

Taip pat neprisilaikoma higienos reikalavimų, nekokybiškai valomos mėsos svarstyklės, laikų  nėra atjungiami ir išvalomi šaldikliai, šaltų patiekalų šaldytuvo lentynos pažeistos korozijos, dezinfekcinis skystis be tinkamumo vartoti termino, darbo vietose nepakabintos jo naudojimo instrukcijos.

Patikrinimo metu buvo atrinkti nuoplovų mėginiai nuo gamybinio inventoriaus bei darbuotojų rankų. Gavus tyrimų atsakymus paaiškėjo, kad nuoplovų mėginiuose, paimtuose nuo svarstyklių žaliai mėsai, dubens salotų maišymui, šaldytuvo lentynos bei konditerinių svarstyklių aptiktos koliforminės bakterijos.

Vilniaus valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininko sprendimu,  restorano veikla laikinai sustabdyta, neženklinti produktai uždrausti naudoti. Įmonei nurodyta maisto tvarkymo patalpas dezinfekuoti ir išplauti. Už nustatytus pažeidimus pagal LR Administracinių teisės pažeidimų kodeksą įmonės atsakingam asmeniui skirta 800 litų  bauda.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius