Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 01 18

Dėl higienos reikalavimų nesilaikymo sustabdyta privataus vaikų darželio-lopšelio „Abadėlė“ veikla

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad sustabdyta neformalaus ugdymo asociacijos „Abadėlė“ vaikų lopšelio-darželio, dirbusio be atsakingų institucijų išduotų leidimų, veikla.
Darželiuose dėl šalčių vaikų neapmažėjo.
Darželiuose dėl šalčių vaikų neapmažėjo.

Į patikrinimą Vilniaus valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai nuvyko gavę vartotojo skundą, kad privačiame lopšelyje-darželyje (Aukštagirio g. 18-1) nesilaikoma bendros higienos reikalavimų, vaikai pavalgę viduriuoja.

Patikrinimo, kuriame taip pat dalyvavo ir Vilniaus Visuomenės sveikatos centro specialistai, metu nustatyta, kad neformalaus ugdymo asociacijos „Abadėlė“ įsteigtas vaikų lopšelis-darželis įrengtas gyvenamojo namo pirmame aukšte. Maistas vaikams ruošiamas virtuvės – svetainės zonoje, kurioje vaikai ir žaidžia, tačiau maitinimas vykdomas be patvirtinto ir su Visuomenės sveikatos centru suderinto valgiaraščio. Vaikų miegamasis įrengtas namo rūsyje, kuriame patikrinimo metu temperatūra tebuvo +16,4oC. Taip pat nustatyta, kad lopšelyje-darželyje neprisilaikoma higienos reikalavimų, nėra vaikams skirtų praustuvių. Maisto produktai, skirti vaikams, laikomi netinkamomis sąlygomis, neužtikrinamas saugus maisto ruošimas. Patikrinimo metu lopšelyje-darželyje buvo penki 1-1,5 metų amžiaus vaikai.

Atsižvelgiant į patikrinimo rezultatus ir tai, kad įstaiga veikė neturėdama būtinų veiklai Valstybinės maisto veterinarijos tarnybos ir Visuomenės sveikatos centro leidimų, neformalaus ugdymo asociacijos „Abadėlė“ veikla sustabdyta, atsakingam asmeniui, vadovaujantis LR ATPK, skirta 500 litų bauda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius