Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2021 02 26

Dėl kontroversiškų pareiškimų brolis Paulius Vaineikis atleidžiamas iš Kretingos Pranciškonų gimnazijos kapeliono pareigų

Brolis Paulius Vaineikis, šią savaitę socialiniuose tinkluose ir žiniasklaidoje nuskambėjęs dėl homofobiškų pareiškimų, pasakytų per gruodžio pabaigoje vykusias Pakutuvėnų parapijos mišias, į kurias buvo pakviesti ir Kretingos Pranciškonų gimnazijos moksleiviai, atleidžiamas iš gimnazijos kapeliono pareigų, praneša portalas laikmetis.lt. Mišiose LGBT bendruomenės asmenis P.Vaneikis vadina „iškrypėliais“ ir „lgbtšnikais“.
Brolis Paulius Vaineikis
Brolis Paulius Vaineikis / Žmogaus teisių centro įrašo feisbuke stopkadras

Mišios, per kurias nuskambėjo P.Vaneikio komentarai, buvo transliuojamos Youtube kanale „Pakutuvėnai“. Šiuo metu įrašas panaikintas, bet juo feisbuke pasidalino Žmogaus teisių centras.

Penktadienį Kretingos Pranciškonų gimnazijos moksleivių tėvai gavo gimnazijos direktoriaus Alvydo Virbalio žinią, kad P.Vaineikis nebeis kapeliono pareigų gimnazijoje. Direktoriaus teigimu, P.Vaineikio pareiškimai „neišreiškia Pranciškonų gimnazijos misijos, vizijos ir tikslų.“

Gerbiami tėvai (globėjai, rūpintojai),

Pastarosiomis dienomis Lietuvos žiniasklaidoje ir socialiniuose tinkluose buvo pasidalyta br. Pauliaus Vaineikio OFM pasisakymais. Kadangi į straipsnius, diskusijas bei komentarus buvo įtraukta ir gimnazija, kreipiuosi į Jus ir labai atsiprašau už br. Pauliaus įžeidžiančius žodžius. Manau, kad jie yra nepriimtini ir griaunantys mūsų Pranciškonų gimnazijos bendruomenę. Noriu pabrėžti, kad br. Pauliaus internete paskelbti pasisakymai neišreiškia Pranciškonų gimnazijos misijos, vizijos ir tikslų. Informuoju Jus, kad nuo 2021 m. kovo 1 d. br. Paulius OFM nebetęs kapeliono tarnystės gimnazijoje. Šiuo gavėnios laikotarpiu prašau Jūsų atleidimo. Dievas telaimina Jus ir Jūsų artimuosius.

Direktorius Alvydas Virbalis OFM“.

Pirmadienį socialiniuose tinkluose pasirodė ir Pranciškonų gimnazijos pareiškimas dėl Stambulo konvencijos, Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo viešosios informacijos poveikio įstatymo keitimo ir partnerystės įstatymo. Įraše teigiama, kad priėmus šiuos įstatymo projektus „iškils grėsmė mūsų kaip katalikiškos Gimnazijos egzistavimui, tikėjimo ir sąžinės laisvei.“

Facebook.com/Pranciškonų progimnazijos platintas įrašas
Facebook.com/Pranciškonų progimnazijos platintas įrašas

Sulaukus daugybės interneto vartotojų reakcijų, šis įrašas buvo pašalintas, palikus paaiškinimą, kad mokykla – ne vieta politinėms diskusijoms.

„Šiandien gimnazijos Facebook puslapyje pasidalijome kapeliono Br. Pauliaus D.Vaineikio OFM nuomone apie rengiamus įstatymų projektus. Manome, jog politinio turinio diskusijoms gimnazijos bendruomenės paskyra nėra tinkama vieta, todėl minėtą publikaciją ištrynėme“, – tada rašė gimnazija.

15min savaitės pradžioje susisiekus su Pranciškonų gimnazijos kapelionu, šis toliau tvirtino, kad kovą prieš Stambulo konvencijos ratifikavimą reikėtų tęsti. Atsiųstame komentare jis citavo Bibliją ir teigė, kad homoseksualumas yra nuodėmė.

„Jėzus mus krikščionis moko mylėti Žmogų, bet NETOLERUOTI jo daromos nuodėmės!

Stambulo konvencijos įstatymas ir visi įstatymai, priešingi Dievo nustatytai prigimtinei tvarkai, yra NEGALIOJANTYS!

Visi Krikščionys, bei sveiko proto žmonės TURI TEISĘ ir PAREIGĄ išsakyti savo nuomonę, visomis teisinėmis ir demokratinėmis priemonėmis, KOVOTI, GINTI jaunąją kartą nuo Biblijoje įvardintų nuodėmių bei iškrypimų!“ – rašoma Br. Pauliaus D.Vaineikio OFM atsiųstame komentare.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius