Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 07 10

Dėl incidento su Pakistano piliečiu Lietuvos URM išsiuntė notą Baltarusijai

Lietuvos užsienio reikalų ministerija (URM) išsiuntė notą Baltarusijai dėl sustabdyto Medininkų kontrolės punkto darbo, kai pasienyje buvo įstrigęs Pakistano pilietis.
Medininkų pasienio kontrolės postas
Medininkų pasienio kontrolės postas / VSAT nuotr.

Pakistanietis Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje, prie Medininkų pasienio kontrolės punkto, buvo įstrigęs nuo penktadienio vakaro iki sekmadienio 20 valandos.

Lietuvos užsienio reikalų ministerijos (URM) teigimu, pagal 1995 metų Lietuvos ir Baltarusijos vyriausybių susitarimą privalu per 24 valandas nota pranešti viena kitai apie judėjimo per valstybės sienos perėjimo punktą sustabdymą.

„Todėl, gavus Valstybės sienos apsaugos tarnybos informaciją, liepos 9 dieną Užsienio reikalų ministerija išsiuntė Baltarusijos Respublikos ambasadai Lietuvoje notą, kuria oficialiai informuojama, kad (...) liepos 8 dieną 13 val. buvo sustabdytas eismas tarptautiniame sienos perėjimo punkte „Medininkai – Kamenyj Log“. Lietuvos užsienio reikalų ministerija taip pat dar kartą primygtinai pareikalavo Baltarusijos institucijų užtikrinti tinkamą vykstančių per valstybės sieną asmenų kontrolę“, – teigiama BNS perduotame URM komentare.

Penktadienio vakarą Lietuvos pasieniečiai, tikrindami maršrutinio autobuso Minskas–Vilnius keleivių dokumentus, aptiko, kad vienas keleivis pateikė galimai suklastotus asmens dokumentus.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) atstovo Giedriaus Mišučio teigimu, 38 metų Pakistano pilietis turėjo suklastotą Rumunijos vairuotojo pažymėjimą ir Rumunijos tapatybės kortelę.

Tokiais atvejais surašomas atsisakymas leisti asmeniui atvykti į šalį ir jis grąžinamas į valstybę, iš kurios atvyko, tačiau šiuo atveju baltarusiai atsisakė jį priimti. Kadangi žmogus buvo teritorijoje, per kurią vyksta transportas, šeštadienį 13 val. nutarta uždaryti Medininkų pasienio kontrolės punktą – transportas ir žmonės valstybės sienos negalėjo kirsti nei iš Lietuvos, nei iš Baltarusijos pusės.

Tuomet įleisti ir išleisti tik maršrutiniai autobusai lietuviškais valstybiniais numeriais bei diplomatinis transportas.

Punkto darbas atnaujintas sekmadienį 21 val., kai Baltarusijos pareigūnai įsileido pakistanietį atgal į savo teritoriją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius