Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 02 13 /2018 02 14

Nusikalstamą praeitį Italijoje nuslėpęs D.Paluckas traukiasi iš Palangos tarybos ir partijos skyriaus pareigų

Dėl naujo įrašo apie teistumą Socialdemokratų partijos pirmininko Gintauto Palucko brolis Danas Paluckas palieka Palangos savivaldybės tarybą bei partijos Palangos skyriaus pirmininko pareigas. „Lietuvos rytas“ trečiadienį praneša, kad G.Paluckas praeityje buvo teistas už nelegaliai laikytą ginklą ir vagystes.
Palangos socialdemokratų lyderis Danas Paluckas
Danas Paluckas / Lino Jegelevičiaus nuotr.

D.Paluckas įteikė Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) raštą, kad atsisako Palangos savivaldybės tarybos nario mandato.

Atsistatydinu dėl neteisybės, kurią įrodinėsiu teisme, ir, kai ją įrodysiu, tada galėsiu toliau eiti pareigas.

„Atsistatydinu dėl neteisybės, kurią įrodinėsiu teisme, ir, kai ją įrodysiu, tada galėsiu toliau eiti pareigas. Aš jau kreipiausi, advokatai dirba, ir kai mes panaikinsime tą atsiradusį įrašą, tada ir kalbėsiu, nes tai yra netiesa“, – BNS antradienį sakė D.Paluckas.

Daugiau situacijos jis nekomentavo, dėl detalių pasiūlęs kreiptis į partijos atstovę spaudai Eglę Samoškaitę.

„Dabar ieškosiu teisybės, o nenorėdamas, kad apie tai skalambytų, dabar atsitraukiu, bet teisybę įrodysiu“, – sakė pajūrio politikas.

E.Samoškaitės teigimu, D.Paluckas atsistatydina Vidaus reikalų ministerijos Informatikos ir ryšių departamento valdomoje informacinėje sistemoje atsiradus įrašui, kad jis 2002 metais buvo baustas Italijoje.

Anot atstovės, D.Paluckas teigia nežinojęs apie baustumą Italijoje, nes iš šios šalies nebuvo gavęs informacijos, nesilankė ir nebuvo kviestas į jokius posėdžius. Jos BNS pateiktais duomenimis, 2011 metų Vidaus reikalų ministerijos pateiktame išraše nebuvo informacijos apie baustumą Italijoje.

Politikas nenurodė šio fakto dalyvaudamas savivaldos rinkimuose 2015 metais. Nors tuomet šio kandidato anketoje nurodytas įrašas apie teistumą, tačiau apie 1996 metais Panevėžio apylinkės teismo jo atžvilgiu priimtą nuosprendį, kurio galiojimas jau pasibaigęs. Tuomet, jis, dar paauglys buvo teistas už varinio kabelio vagystę. Jam buvo skirta laisvės atėmimo bausmė, tačiau jos vykdymas atidėtas.

„Lietuvos rytas“ trečiadienį rašo, jog D.Paluckas bando nuslėpti, kad 2006 metų gegužės 23-iąją už 2002 metais įvykdytus nusikaltimus – vagystes ir neteisėtą šaunamojo ginklo laikymą – Venecijos teismas jam skyrė 4 mėnesių įkalinimo bausmę ir 100 eurų baudą. Tuomet būsimajam politikui buvo 21 metai.

„Lietuvos rytui“ tapo žinoma, kad D.Paluckas su bendrininkais Venecijoje buvo teisiamas už magnetolų ir kitų vertingų daiktų vagystes iš automobilių. Sulaikant lietuvį pas jį buvo rastas šaunamasis ginklas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius