-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 14

Dėl įtarimų korupcija nuo vicemero pareigų nušalintas Romas Adomavičius patenka į uždarus posėdžius

Dėl įtarimų korupcija nuo Vilniaus vicemero ir savivaldybės tarybos nario pareigų nušalintas Romas Adomavičius į visuomenei uždarus posėdžius patenka prisidengęs „eilinio vilniečio“ vardu, trečiadienį rašo dienraštis „Vilniaus diena“.
Romas Adomavičius
Romas Adomavičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Anot laikraščio, R.Adomavičius dalyvavo susitikime su konsultacijų įmonės „KPMG Baltics“ ekspertais apie šildymą, nors kvietimus į uždarą posėdį gavo tik tarybos nariai ir aukščiausi administracijos vadovai.

„O ką aš? Ten dalyvavo daug ne tarybos narių. Kaip normalus pilietis, kaip vilnietis atėjau į šį renginį. Buvo papasakota situacija. Be to, esu žmogus, kuris daug metų tuo domėjosi, todėl ir atėjau“, – sakė R.Adomavičius.

Tačiau tarybos narys Vidas Urbonavičius sakė, kad posėdis buvo skirtas tik tarybos nariams, o dalyvauti jame, be tarybos narių, galėjo tik suinteresuotos šalys: konsultacijų įmonės, „Vilniaus energijos“ bei Vilniaus šilumos tinklų atstovai. Jo teigimu, posėdyje nebuvo eilinių vilniečių.

Buvęs Valstybinės tarnybinės etikos komisijos (VTEK) narys Rytis Juozapavičius teigė, kad toks nušalinto vicemero poelgis teisiškai galbūt ir yra nepriekaištingas, tačiau tikrai vertas visuomenės dėmesio.

„Pats faktas, kad nušalintasis vicemeras atsidūrė viešai neanonsuotame renginyje, yra iškalbingas. Jei ten nebuvo jokių balsavimų, jokių sprendimų, dėl tokio R.Adomavičiaus apsilankymo lyg ir nebūtų nieko bloga. Šiuo atveju net nereikia pateikti teisinio įvertinimo. Tiesiog nuostabą kelia valdininkas, kuris yra nušalintas nuo pareigų, bet kažkokiu būdu dalyvauja valdyme, gauna informaciją“, – kalbėjo R.Juozapavičius.

Specialiųjų tyrimų tarnyba R.Adomavičiui yra pareiškusi įtarimus dėl 40 tūkst. litų kyšio ėmimo. Politiko veiksmai traktuojami kaip prekyba poveikiu. Už šį nusikaltimą įstatymas numato laisvės atėmimą nuo dvejų iki aštuonerių metų.

R.Adomavičius kaltinimus neigia ir tvirtina, jog rasti grynieji – jo nuosavi pinigai rinkimų kampanijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius