Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 02 27

Dėl įvykių Ukrainoje sunerimęs Estijos prezidentas: metas Lietuvai susirūpinti gynyba

Įvykiai Ukrainoje parodė, kad Baltijos šalys turi daugiau investuoti į valstybių gynybą, – „Postimees“ cituoja Estijos prezidentą Toomą Hendriką Ilvesą.
Estijos prezidentas Toomas Hendrikas Ilvesas ir Dalia Grybauskaitė
Estijos prezidentas Toomas Hendrikas Ilvesas ir Dalia Grybauskaitė / Dž. G. Barysaitės/Prezidentės Spaudos Tarnybos nuotr.

Susirūpinti valstybės gynyba Estiją, Latviją ir Lietuvą jis paragino sveikindamas Baltijos gynybos koledžą su 15 metų sukaktimi.

Estijos prezidentas pakartojo vasario 24 d. išsakytą mintį, kad „pasaulis nuolat susiduria su kova dėl valdžios, vertybių, žmogaus teisių ir demokratijos“. 

Labai svarbu toliau skirti gynybai pakankamai lėšų. Kalbu tiek apie Estiją, tiek apie Latviją ir Lietuvą, – pabrėžė T.H.Ilvesas.

Pasak jo, NATO yra patikimas tol, kol Aljanso šalys sąjungininkės patikimos ir atsakingos.

„NATO patikimumas mūsų regione priklauso nuo to, kaip kitos mūsų sąjungininkės pasirengusios mus ginti, taip pat nuo to, kiek Baltijos šalys investuoja į savo gynybą. Tai yra pagrindinė žinia, siunčiama šiandien“, – pridūrė prezidentas.

Jis paragino Baltijos gynybos koledžą sustiprinti savo akademinį vaidmenį Baltijos regiono šiaurėje.

T.H.Ilvesas ragino dažniau dalyvauti aptariant regioninių saugumo klausimus, programose daugiau dėmesio skirti informacinių technologijų temai bei kibernetiniam saugumui.

„Balandį įvyksianti kibernetinio saugumo konferencija, per kurią bus svarstomas kibernetinės gynybos dėstymas, yra didelis žingsnis šia kryptimi“, – pridūrė Estijos prezidentas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius