-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2019 11 10

Dėl Kėdainių ligoninės pavadinimo – apklausa savivaldybės interneto svetainėje

Kėdainių ligoninės medikai nepritaria mero Valentino Tamulio idėjai šią gydymo įstaigą pavadinti gydytojos Teklės Bružaitės vardu, rašo portalas rinkosaikste.lt.
Medikas
Medikas / Dienraščio „15 minučių“ nuotr.

Jei būtų nuspręsta keisti ligoninės pavadinimą, medikai siūlo tai daryti įvertinant visą Kėdainių medicinos raidos istoriją, kurios progresui didžiausią įtaką padarė ne gydytoja T.Bružaitė, o šią ligoninę pastatęs, medikų komandą subūręs ir kaimuose pirmuosius ambulatorijas įkūręs ligoninės vyriausiuoju gydytoju dirbęs chirurgas Lionginas Šinkūnas.

T.Bružaitės Kėdainių medikai taip pat nenuvertina ir siūlo jos atminimą pagerbti kitaip: pastatant skulptūrą ar pasodinant ir jos vardu pavadinant parką arba pakeisti link ligoninės einančios gatvės pavadinimą ir ją pervadinti T.Bružaitės vardu.

Dėl galimo ligoninės vardo keitimo netrukus ketinama paskelbti apklausą savivaldybės interneto svetainėje, kur savo nuomonę pareikšti ne tik medikai, bet ir visi rajono gyventojai.

„Ar teiksime rajono tarybai siūlymą keisti ligoninės pavadinimą, dar anksti spręsti. Turime atsižvelgti ir į gyventojų, ir į medikų bendruomenės nuomonę“, – teigė V.Tamulis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius