-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 16

Dėl kiaulių maro nukentėjęs Beržų kompleksas gali gauti 6 mln. litų draudimo išmoką

Buvusiam premjerui Adolfui Šleževičiui iš dalies priklausantis Beržų kiaulininkystės kompleksas, kuriame dėl maro buvo sunaikinta beveik 16 tūkstančių čia augintų kiaulių, yra apsidraudęs bendrovėje „Lietuvos draudimas“.
Kiaulės
Kiaulės / „Scanpix“ nuotr.

Kompleksas kol kas skaičiuoja patirtus nuostolius, tačiau prognozuojama, kad bendra draudikų išmoka kiaulių augintojams gali siekti 6 mln. litų, ketvirtadienį rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

„Lietuvos draudimo“ draudimo rizikos ir žalų departamento direktorius Julius Kondratas teigė, kad šiuo metu Beržų kompleksui išmokamas avansas padengti utilizavimo išlaidas. Įmonė buvo apdraudusi auginamas kiaules nuo daugelio ligų, tarp jų – ir maro.

„Tuo pat metu analizuojamos žalos aplinkybės, jos dydis ir ruošiamasi kompensuoti visus nuostolius. Žala bus atlyginta nedelsiant, kai bus įvertintos visos esminės aplinkybės“, – sakė J.Kondratas.

Pasak jo, tokia didelė žala, kokią patyrė Beržų kompleksas, buvo papildomai perdrausta ir tarptautinėje perdraudimo bendrovėje, ji įsitrauks kompensuojant nuostolius.

Vienas Beržų komplekso savininkų Jonas Sungaila atskleidė, kad draudikai pastarosiomis dienomis turėtų pervesti apie 250 tūkst. litų, o iš viso kompleksas turėtų gauti apie 6 mln. litų draudimo išmoką.

Klasikinis kiaulių maras Beržų komplekse nustatytas birželio 1 dieną. Bendrovės savininkai įtarė diversiją, dėl to tyrimą pradėjo prokuratūra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius