Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 11

Dėl klaidinančio ženklinimo, sustabdyta prekyba specialios paskirties maisto produktais, skirtais kūdikių ir mažų vaikų maitinimui

Varėnos rajono maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad atlikus patikrinimus įmonėse, kuriose prekiaujama specialios paskirties maisto produktais, skirtais kūdikių ir mažų vaikų maitinimui, laikinai sustabdyta prekyba Čekijos gamintojo HAME tyrelėmis vaikams ir Kroatijos gamintojo vandeniu vaikiškų mišinėlių ruošimui.
Kūdikis
Kūdikis / Photos.com nuotr.

Tikrinant viename iš Varėnos prekybos centrų parduodamas vaisių tyreles vaikams, inspektoriai atkreipė dėmesį, kad valstybine kalba pateikiama informacija apie produkto tinkamumo vartoti terminą, neatitinka gamintojo originalioje etiketėje pateiktos informacijos. „Skaitant vartotojui pateiktą
informaciją lietuvių kalba ir palyginus ją su gamintojo pateikta informacija apie produkto tinkamumo vartoti terminą ant pakuotės,  visiškai neaišku koks iš tiesų yra tyrelės tinkamumo vartoti terminas“, sakė Varėnos rajono VMVT vyriausioji specialistė–maisto produktų inspektorė Elena Varanavičienė.
 
Dėl netinkamo ir vartotoją klaidinančio ženklinimo, prekyba vaikiškomis tyrelėmis „BIO tyrelės su persikais“, „BIO tyrelė su kriaušėmis“, „BIO obuolių ir bananų tyrelė“ ir „BIO obuolių, kriaušių ir morkų tyrelė“ , (po 190 g, stikliniuose indeliuose) laikinai sustabdyta,  o tiekėjui nurodyta produktus perženklinti.
 
Toks pat nurodymas duotas ir dėl Kroatijos gamintojo Jamnica vandens „Jana baby“, nes  ženklinimo etiketėje gamintojo pateikta informacija apie vandens sudėtį (geležies, katijonų ir anijonų kiekius), skiriasi nuo informacijos etiketėje valstybine kalba.
 
Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba primena, kad maisto produkto ženklinimo informacija turi būti pateikta valstybine kalba ir privalo atitikti gamintojo (originalo kalba) pateiktą informaciją. Ženklinimas ir ženklinimo būdai neturi klaidinti pirkėjo, dėl maisto produkto charakteristikų (jo prigimties, tapatybės, savybių, sudėties, kiekio, tinkamumo vartoti termino, kilmės, pagaminimo būdo ir kt.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius