-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 08 06

Dėl komentarų internete kreipsis į teisėsaugininkus

Žmones, gyvenančius su ŽIV ir AIDS, bei jų artimuosius vienijančios asociacijos „Pozityvus gyvenimas“ vadovas Jurgis Andriuška kreipsis į teisėsaugos institucijas dėl viename uostamiesčio internetiniame portale paskelbtų komentarų turinio bei jų autorių nustatymo.
Tolerancijos šventė bus rengiama rugpjūčio 14-ąją.
Tolerancijos šventė bus rengiama rugpjūčio 14-ąją. / D.Grikštaitės - Liatukienės nuotr.
Temos: 3 Internetas AIDS ŽIV

Trečiadienį Klaipėdoje asociacija „Pozityvus gyvenimas“ bei partneriai – Raudonojo Kryžiaus Klaipėdos komiteto, Klaipėdos miesto savivaldybės atstovai – visuomenei pristatė pirmąkart uostamiestyje rengiamos Tolerancijos šventės idėją. Rugpjūčio 14-ąją aikštėje prie „Meridiano“ vyksiančiame koncerte-socialinėje akcijoje ŽIV ir AIDS paliestieji apeliuos į visuomenę, prašydami supratimo, tolerancijos. Koncerte-socialinėje akcijoje dalyvaus  Česlovas Gabalis, Mino, Ruslanas Kirilkinas, grupė „Širdelės“, Valdas, specialiai į renginį atvyks didžėjus iš Austrijos. Į sceną su atlikėjais žengs žmonės, paliesti ŽIV ir AIDS.

Šį renginį pristačius internetinėje žiniasklaidoje pasirodė  įžeidžiamo bei grasinamo pobūdžio komentarų. Asociacijos „Pozityvus gyvenimas“  vadovas Jurgis Andriuška sako dėl tokių anoniminių išpuolių privaląs kreiptis į teisėsaugininkus, kad būtų nustatyti žmonės, niekinantys kitus visuomenės narius, grasinantys jiems susidorojimu.

„Mūsų visuomenėje itin trūksta tolerancijos. Būtent šį žodį, kaip didžiausią deficitą, pasirinkome savo renginiui pavadinti. Internautų komentarai tik dar kartą patvirtino, kokie esame riboti, pikti  ir nelaimingi, jei slepiamės už išgalvotų vardų ir įžeidinėjame, žeminame, niekiname aplinkinius. Tikiuosi, teisėsaugos institucijoms pavyks rasti žmones, o jų elgesio įvertinimas bus gera pamoka ir kitiems“, – sakė J.Andriuška.

Šventės iniciatoriai teigia, jog keli nedraugiški komentarai internete nesumažino jų ryžto organizuoti pirmąjį Tolerancijos renginį uostamiestyje. Tikimasi, jog pikti išpuoliai į jį sutelks kuo didesnį pozityviai mąstančių, tolerantiškų žmonių būrį.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius