Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 12 17

Dėl mitingo prie VSD išteisintas Darius Kuolys: baudų nemokėjau ir nemokėsiu

Vilniaus apygardos teismas nutraukė bylą, kurioje už dalyvavimą mitinge prie Valstybės saugumo departamento (VSD) 500 Lt bauda buvo nubaustas partijos „Lietuvos sąrašas“ pirmininkas Darius Kuolys.
Darius Kuolys
Darius Kuolys / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vilniaus miesto 2 apylinkės teismas spalio mėnesį buvo nusprendęs, kad D.Kuolys pažeidė Susirinkimų įstatymą, nes jo organizuota akcija vyko neturint savivaldybės išduoto leidimo. Buvo nustatyta, kad prie VSD pastato birželio 1-ąją buvo susirinkę daugiau kaip 10 žmonių, tad toks leidimas buvo būtinas. D.Kuolys šį sprendimą apskundė.

Vilniaus apygardos teismas neseniai paskelbė, kad meninė pilietinio pobūdžio akcija, kurios metu buvo piešiamas žodis „Tiesos“, nepažeidė kitų asmenų teisių ir laisvių, viešosios rimties ir nesukėlė neigiamų pasekmių.

Tai nebuvo pirmoji D.Kuoliui skirta bauda: spalį Vilniaus miesto 3 apylinkiės teismas 500 Lt bauda jį nubaudė už nesankcionuotą protesto akciją prie prezidentūros. Gegužės 31-ąją D.Kuolys suorganizavo renginį, kurio dalyviai suko ratus prezidentei Daliai Grybauskaitei po langais. Jame dalyvavo apie 80 žmonių. Teismas konstatavo, kad organizatorius nesilaikė Susirinkimų oprganizatorių ir dalyvių pareigų – neturėjo savivaldybės leidimo, be to, nekreipė dėmesio į reikalavimą akcijas prie prezidentūros rengti ne arčiau kaip 75 metrų atstumu.

15min.lt pirmadienį paklaustas, ar jau susimokėjo baudą už šią akciją, D.Kuolys teigė neketinantis to daryti.

„Jokių baudų nemokėjau ir nemokėsiu“, – sakė jis.

Jis teigė nebijantis, kad bauda bus išieškota.

Vasaros pabaigoje paskelbęs, kad jo vadovaujamas „Lietuvos sąrašas“ Seimo rinkimuose nedalyvaus, D.Kuolys ėmė rečiau reikštis viešojoje erdvėje.

Jis jau kuris laikas nebevadovauja Pilietinės visuomenės institutui, bet dėsto Vilniaus universitete.

„Kuo aš užsiimu? Dirbu. Turiu profesiją, turiu specialybę ir dirbu. Taip, toks pilietinis sambūris „Lietuvos sąrašas“ veikia“, – paklaustas, kokiai veiklai skiria savo laiką, sakė D.Kuolys. Jis pridūrė, kad „Lietuvos sąrašas“ organizuoja renginius ir diskusijas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius