-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 07 17

Dėl „Naisių vasaros“ įtakos rinkimų rezultatams kreipęsis A.Sysas: „Pijus jau Seime“

Socialdemokratų atstovas Algirdas Sysas viešai išsakė nerimą, kad tyrimas dėl „Naisių vasaros“ serialo įtakos politiniams procesams yra vilkinamas, o jo rezultatai bus palankūs valstiečių žaliųjų lyderiui. Jo teigimu, net ir kitokia tyrimo eiga būtų ne itin veiksminga, nes „Pijus jau Seime“.
Algirdas Sysas ir Ramūnas Karbauskis
Algirdas Sysas ir Ramūnas Karbauskis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Antradienį Seime Lietuvos socialdemokratų partijos frakcija surengė spaudos konferenciją, kurioje aptarinėjo Ramūno Karbauskio politinės reklamos ir „Naisių vasaros“ serialo tyrimo eigą.

Būtent socialdemokratų narys Algirdas Sysas dar 2016 metų birželio 7 d. kreipėsi į Vyriausiąją rinkimų komisiją (VRK), prašydamas ištirti ar valstiečių lyderio kurtas serialas yra politinės reklamos atvejis.

A.Syso teigimu, jis jau pakankamai ilgai politikoje, bet vis dar naiviai tikėjo, kad galės šiandien gauti atsakymą į savo užklausą.

„Maniau, kad pabars ir uždraus rodyt, bet šita epopėja išsitęsė į dvejų metų tyrimus ir matau, kad pabaigos nelabai matyti“, – sakė jis.

„Jeigu nuperki balsą už dešimt eurų ar penkiolika, tai tikrai būsi pripažintas padaręs nusikaltimą ir pažeidęs politinės reklamos įstatymą, o jei įdedi ne vieną milijoną darant reklamą, tai nieko už tai negausi“, – piktinosi socialdemokratas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Algirdas Sysas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Algirdas Sysas

„Pijus jau Seime“, – lakoniškai situaciją apibendrino A.Sysas. Politikas stebėjosi, kad R.Karbauskis yra taip aršiai ginamas valstiečių ir žaliųjų gretose ir kai kurių VRK narių.

„Naivu tikėtis, kad tas serialas neturėjo įtakos rinkimų rezultatams“, – teigė jis.

Panašių būdų gali imtis ir kiti

A.Sysas „Naisių vasarą“ vadino sisteminio valstiečių ir žaliųjų veikimo pavyzdžiu. „Akivaizdu, kad tai, ką jie žadėjo, tą skaidrumą, jo pasigendama. Jie sakė, kad ištirs visus, bet tiria visus, tik ne save“, – sakė politikas.

Socialdemokratas teigė matantis tik vieną VRK užtęsto tyrimo pliusą – pradėta kalbėti apie užslėptą politinę reklamą.

„Jei serialas nėra užslėpta politinė reklama, tai kas tai – labdara?“, – retoriškai klausė A.Sysas, primindamas, kad Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos vadovas mokėjo ne tik už serialo kūrimą, bet ir jo rodymą, platesnį transliavimą.

Jis pabrėžė, kad tokiu būdu gali pasinaudoti ir kiti asmenys ar stambios kompanijos, kurios taip pat teisinsis, kad rodo gerąsias ko nors puses, o ne užslėptai reklamuojasi.

Kokių žingsnių ketina imtis jis ar jo partija, jei VRK sprendimas bus palankus R.Karbauskiui, A.Sysas kol kas teigė nežinąs. Jis pastebėjo, kad šis sprendimas turėtų būti svarbus ir kitoms partijoms, kurios neturėtų taikstytis su užslėptos reklamos metodais.

VIDEO: „Patikrinta 15min“ R.Karbauskis: „Jeigu buvote Naisiuose ir matėte serialą, suprasite, kad nieko bendro su Naisiais jis neturi“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius