Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti
2012 06 12 /13:30

Dėl Neringos Venckienės teisinio imuniteto naikinimo sprendžiančiai komisijai vadovauti paskirtas Evaldas Jurkevičius

Seimo laikinajai komisijai, sprendžiančiai, ar siūlyti Seimui naikinti Kauno apygardos teismo teisėjos Neringos Venckienės teisinę neliečiamybę vadovauti Seimas antradienį pavedė konservatoriui Evaldui Jurkevičiui.
Evaldas Jurkevičius
Evaldas Jurkevičius / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Už tai numatantį Seimo nutarimą balsavo 67 Seimo nariai, prieš buvo 3, susilaikė 11 parlamentarų.

Tiesa, Seimo nutarimas, kuriuo komisijos pirmininku patvirtintas E.Jurkevičius ir komisijos nariu vietoj pasitraukusios savo kolegės įrašytas „darbietis“ Mečislovas Zasčiurinskas, sukėlė diskusijų Seimo salėje.

E.Jurkevičiaus buvo reikalaujama pasižadėti, kad jis, kaip padarė Darbo partijos atstovė Virginija Baltaritienė „neįjungs atbulinio“ ir nemes komisijos pirmininko pareigų.

Be to, parlamentaras Saulius Stoma pareiškė, kad E.Jurkevičius komisijai vadovauti negali, nes turi tvirtą nuomonę Garliavos istorijoje, kurios „nepakeitė net jo žmona“.

„E.Jurkevičius prisipažino, kad net susipyko su žmona, kuri bandė jį paveikti turėti ne tik išskaičiavimus ir protą, bet ir širdį, kaip jis sakė, jo žmona nepaveikė ir jis turi aiškią susiformavusią nuomonę išsakytą. Tai kaip galima pasitikėti tokia komisija, kurios pirmininkas aiškiai išsakęs pasipiktinimą N.Venckienės elgesiu?“ -  liejo apmaudą S.Stoma.

Prieš prabylant šiam politikui dėl komisijos sudarymo nenorėjo pasisakyti joks kitas Seimo narys, tačiau S.Stomos mintys išprovokavo diskusiją.

Komisijos narė Dalia Kuodytė patarė parlamentarui netepti kitų tuo, kuo pats kvepia.

„Tai yra apgailėtina“, – kolegos pasisakymą įvertino politikė.

Komisijos sudėtį ir pirmininką keiti prireikė po to, kai iš komisijos darbo pasitraukė jos pirmininke buvusi paskirta Darbo partijos atstovė Virginija Baltraitienė.

Vakarop komisija ketina rinktis ir pratęsti N.Venckienės apklausą, pradėtą praėjusią savaitę.

Praėjusį ketvirtadienį komisija išklausė prokurorą Žydrūną Radišauską. Posėdžiui tuomet pirmininkavo konservatorius Stasys Šedbaras.

Komisija turi iki birželio 20 dienos Seimui pateikti rezoliucijos projektą, ar tenkinti generalinio prokuroro Dariaus Valio prašymą panaikinti Kauno apygardos Civilinių bylų skyriaus teisėjos N.Venckienės teisinį imunitetą.

Konstitucija numato, kad Lietuvoje teisėjas negali būti patrauktas baudžiamojon atsakomybėn, suimtas, negali būti kitaip suvaržyta jo laisvė be Seimo, o tarp Seimo sesijų – be prezidento sutikimo. Kad būtų panaikintas teisėjo imunitetas, už tai turi balsuoti ne mažiau kaip 71 parlamentaras.

Kauno apygardos teismo Civilinių bylų skyriaus teisėjai N.Venckienei gresia įtarimai demonstravus nepagarbą teismui, nevykdžius teismo sprendimų, trukdžius antstolei atlikti pareigas, piktnaudžiavus globėjos teisėmis.
Prokurorai teigia surinkę pakankamai duomenų, kad galėtų pateikti teisėjai įtarimus pagal penkis Baudžiamojo kodekso straipsnius – dėl trukdymo antstolio veiklai, pasipriešinimo valstybės tarnautojui ar viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui, nepagarbos teismui, teismo sprendimo, nesusijusio su bausme, nevykdymo ir dėl piktnaudžiavimo tėvų, globėjo ar rūpintojo arba kitų teisėtų vaiko atstovų teisėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius