-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 12

Dėl neskaidrios L.Anužienės veiklos I.Šimonytė meta šešėlį ant švietimo ir mokslo ministrės

Seimo narės Agnė Bilotaitė ir Ingrida Šimonytė yra parašiusios kreipimąsi į švietimo ir mokslo ministrę Jurgitą Petrauskienę su prašymu, kad būtų atliktas auditas ir inicijuota Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro vadovės Laimutės Anužienės atleidimo procedūra bei kartu pradėtas sisteminis patikrinimas, kaip ŠMM paskirsto lėšas mokymo įstaigoms. Skandalas kilo po 15min publikacijų – pirmadienį rašėme, kad neskaidrius L.Anužienės veiksmus atskleidęs centro darbuotojas neteko darbo.
Laimutė Anužienė
Laimutė Anužienė

Pokalbį su Ignu Šalnaičiu, atvėrusiu Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro peripetijas, skaitykite čia.

Kaip rašoma I.Šimonytės atstovų išplatintame pranešime spaudai, po kreipimųsi į ministrę sulaukta atsakymo tik pirmuoju klausimu – kad ŠMM atliko auditą, Centro dalininkų susirinkime aptars nustatytus pažeidimus bei inicijuos darbo sutarties su direktore L.Anužiene nutraukimą.

„Tokie atvejai geriausiai paaiškina, kodėl žmonės nesijaučia gerai savo šalyje – gali suprasti, kai pragyvenimo lygis taip sparčiai nepasiekia Vakarų šalių, kūrusių savo ekonomiką septyniasdešimt metų, tačiau kai matai, kad kažką selektyviai pasiekia visi gyvenimo malonumai už mokesčių mokėtojų pinigus, – to suprasti ir pateisinti neįmanoma. Ministrė formaliai atsirašė, tikėdamasi, kad dalininkų susirinkimas išspręs skandalą. Taip neatsitiko, nes įsijungė tradiciniai ūsuotų bebrų gynybos mechanizmai. Labai tikiuosi, kad bent prokuratūra įžvelgs čia tą problemą, kurią ši situacija ir iliustruoja“, – pranešime teigia Seimo narė Ingrida Šimonytė.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Ingrida Šimonytė
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Ingrida Šimonytė

A.Bilotaitė ir I.Šimonytė balandį dėl Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro neskaidrios veiklos taip pat kreipėsi ir į Kauno apygardos prokurorą, tačiau prokuratūrai raštą perdavus Specialiajai tyrimų tarnybai, tyrimą inicijuoti buvo atsisakyta.

Seimo narės tokį STT sprendimą apskundė gegužės 26 d. pakartotinai kreipdamosi į Kauno apygardos prokuratūrą, prašydamos atnaujinti ikiteisminį tyrimą dėl valstybės turto ir lėšų galimai neteisėto naudojimo bei viešojo intereso gynimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius