-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 12

Dėl nesutarimų su ministru Donatu Jankausku atsistatydina dvi viceminstrės

Keičiasi du socialinės apsaugos ir darbo ministro konservatoriaus Donato Jankausko politinės komandos nariai – nuo vasario 1–osios atsistatydina dvi iš trijų viceministrių, jas pakeis nauji pareigūnai.
Donatas Jankauskas
Donatas Jankauskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Nuo vasario 1–osios iš pareigų traukiasi viceministrė Audronė Morkūnienė, atsakinga už socialinio draudimo, pensijų ir valstybinių šalpos išmokų, tarptautinius reikalus, bei Skirma Kondratas, kuruojanti bendruomenių, šeimos, vaikų ir jaunimo, piniginės paramos, socialinių paslaugų, socialinės integracijos, lygių galimybių sritis, pranešė Socialinės apsaugos ir darbo ministerija (SADM).

Neoficialiai teigiama, kad viceministrės atsistatydina dėl nuomonių skirtumų su ministru.

Anot ministerijos pranešimo, dėl pareigūnių pasitraukimo svarbūs strateginiai darbai nenutrūks, nes jas pakeis kiti du profesionalūs savo srities žinovai.

„Nepaisant to, kad iš viceministrių pareigų traukiasi Audronė Morkūnienė ir Skirma Kondratas, su jomis ir toliau bus aktyviai bendradarbiaujama svarbiais klausimais“, – teigiama pranešime.

A.Morkūnienė ir toliau dirbs socialinės apsaugos sistemoje, o S.Kondratas – visuomenine patarėja, nes, anot SADM, jai pradėjus naują darbinę veiklą tarptautinėje sferoje, būtų sudėtinga derinti abejas pareigas.

Viceministrė S.Kondratas, kuruojanti bendruomenių, šeimos, vaikų ir jaunimo, piniginės paramos, socialinių paslaugų, socialinės integracijos, lygių galimybių sritis iš pareigų traukiasi dėl asmeninių priežasčių.

Šių metų pradžioje ji praėjo Jungtinių Amerikos Valstijų labdaros fondo „Heifer International“ atranką ir nuo kovo mėnesio pradeda eiti šio fondo valdybos narės pareigas. Ji bus atsakinga už Rytų ir centrinės Europos regioną.

„Labai džiaugiuosi, kad galėsiu derinti profesinius ir asmeninius interesus, kadangi kelionės į valdybos posėdžius JAV leis dažniau pasimatyti su savo JAV gyvenančiais vaikais ir anūkais, kurių labai pasiilgstu, o taip pat leis daugiau laiko Lietuvoje skirti visuomeninei veiklai su nevyriausybinėmis organizacijomis, kurios irgi labai pasiilgstu“, – pranešime spaudai cituojama S.Kondratas.

Viceministrės A.Morkūnienės kandidatūra pasiūlyta į socialinės apsaugos ir darbo ministerijos atašė pareigas Briuselyje.

Nuo vasario 1–osios ministro D.Jankausko komandoje viceministrų pareigas pradeda eiti socialinių mokslų daktaras, Mykolo Romerio universiteto Teisės fakulteto darbo teisės ir socialinės saugos katedros docentas, „Sodros“ tarybos narys Audrius Bitinas ir socialinės rūpybos srityje dirbantis, specialiesiems socialinės globos namams „Tremtinių namai“ vadovaujantis Dalius Bitaitis.

A.Bitinas pakeis A.Morkūnienę, D.Bitaitis – S.Kondratas.

A.Morkūnienė socialinės apsaugos ir darbo viceministrės pareigas ėjo nuo 2009 metų rugpjūčio, S.Kondratas – nuo praėjusių metų vasario.

D.Jankausko komandoje dar dirba viceministrė Audra Mikalauskaitė. Ji atsakinga už darbo santykių, darbo apmokėjimo, darbuotojų saugos ir sveikatos, darbo rinkos ir užimtumo, žmogiškųjų išteklių plėtros ir profesinio mokymo, Europos Sąjungos paramos lėšų administravimo sritis.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius