-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 02 02 /19:58

Dėl oro sąlygų nepavyksta skristi gelbėti Alpėse pradingusio lietuvio, žinių apie trečiąjį alpinistą vis dar negauta

Lietuvos Respublikos ambasada Prancūzijoje susisiekė su Šamoni kalnų žandarmerijos būriu, kuris ieško dar dviejų Prancūzijos Alpėse dingusių lietuvių. Kaip praneša Užsienio reikalų ministerija, vienas iš aplinistų atsiuntė SMS, todėl jo buvimo vieta ant kalno žinoma.
Lietuvių alpinistai kopia į Monblaną
Lietuvių alpinistai kopia į Monblaną / Operatorius.lt nuotr.
Temos: 2 Prancūzija Alpės

Jeigu atsiras geresnio oro properša, jį bandys pasiekti gelbėtojai. Apie antrąjį alpinistą  kol kas jokios informacijos nėra.

Šamoni apylinkėse daug sniego, oro sąlygos išlieka blogos – stiprus vėjas ir toliau tebesninga, tad neleidžia dirbti gelbėtojams.

Papildyta 18.30 val. Lietuvos alpinizmo asociacija praneša, kad du alpinistai iš Lietuvos vis dar tebėra kalnuose. Su vienu iš jų palaikomas kontaktas mobiliuoju ryšiu. Jo savijauta nebloga – alpinistas turi šiek tiek maisto, šiltų rūbų ir miegmaišį.

Prancūzų gelbėtojai yra pasiruošę toliau vykdyti gelbėjimo operaciją, tačiau paieškos sraigtasparnis iki šiol negalėjo pakilti dėl blogų oro sąlygų. Palankesnių oro sąlygų, leidžiančių skristi sraigtasparniui, tikimasi sulaukti dar šį vakarą arba rytoj ryte.

Žinių apie kitą kartu kopusį alpinistą vis dar negauta.

Papildyta 19.58 val.: LR ambasada Prancūzijoje informuoja, kad šeštadieni 18 val. duomenimis, kalnuose tebelieka du lietuvių alpinistai. Nepalankios oro sąlygos - vėjas ir sniegas visą dieną neleido pradėti gelbėjimo darbų dideliame aukštyje. Oro prognozė sekmadienio rytui yra palankesnė ir jei ji pasitvirtins, yra tikimybė, kad gelbėtojai galės pasiekti alpinistą, kurio buvimo vieta nustatyta, ir ieškoti antrojo, kurio buvimo vieta nežinoma. Iš pirmojo gauta SMS žinutė šią popietę.

Tuo tarpu 3 alpinistai jau yra pakeliui į Lietuvą, vienas gydomas Šamoni ligoninėje nuo hipotermijos ir nušalimų (būklė stabili).

Dar vienas kartu vykęs lietuvis alpinistas dalyvauja gelbėjimo operacijoje ir palaiko ryšius su Lietuva.

Asociacijs duomenimis, lietuviai kopė Les Droites viršūnės (Monblano kalnų masyvo) šiaurine siena, kai sausio 31 dieną alpinistus užklupo pūga. Penktadienį buvo išgelbėtas vienas iš Alpėse dingusių lietuvių

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius