Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 07 09

Dėl Pasaulio lietuvių jaunimo suvažiavimo – specialus posėdis Seime

Reaguodama į informaciją apie galimai valstybės institucijų ir įmonių lėšomis netinkamai finansuotą Pasaulio lietuvių jaunimo (PLJ) suvažiavimo renginį ir esą nesant viešų ataskaitų apie skirtų lėšų panaudojimą, Seimo Jaunimo ir sporto reikalų komisija liepos 18-ąją žada sušaukti specialų posėdį.
Pasaulio lietuvių jaunimo susitikimas 2016 (fotogalerija)
Pasaulio lietuvių jaunimo susitikimas 2016 m.

„Pasaulio lietuvių jaunimo susitikimas – vienas didžiausių renginių, sutraukiantis didelę dalį jaunųjų lietuvių lyderių, jį finansuoja daug valstybės institucijų, įmonių, privačių rėmėjų, todėl negali likti jokių abejonių dėl tokiam tikslui skiriamų lėšų tinkamo panaudojimo, ataskaitos turi būti skelbiamos viešai, aiškiai atsakant į visus finansavimo skaidrumo klausimus“, – pranešime žiniasklaidai cituojamas Seimo Jaunimo ir sporto reikalų komisijos pirmininkas Kęstutis Smirnovas.

Anot komisijos narės Rūtos Miliūtės, planuojamame posėdyje tikimasi sulaukti PLJ susitikimo organizatorių, su jais nesutariančių PLJ sąjungos vadovų, finansinę paramą skyrusių valstybės institucijų ir įmonių, taip pat jaunimo politiką formuojančių ir įgyvendinančių institucijų atstovų.

Darbotvarkėje žadama formuoti klausimus dėl susistemintų duomenų apie skiriamą paramą, jos šaltinių, panaudojimo būdų.

Nuo savaitgalį Prienų rajone vykusio PLJ susitikimo atsiribojo Pasaulio lietuvių jaunimo sąjunga. PLJ susitikimo organizatorė Ieva Davydenko anksčiau teigė, kad priekaištai dėl Pasaulio lietuvių jaunimo vardo naudojimo yra nepagrįsti, festivalis turi prezidentės, Vyriausybės ir kitų valstybės institucijų bei didelių verslo koncernų palaikymą.

Ji tikino festivalių ataskaitas teikianti tiek rėmėjams, tiek platinanti viešai. Be rėmėjų paramos, festivalis taip pat gauna pajamų iš bilietų pardavimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius