Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 02 21

Dėl patalpų savininko nenoro įsileisti meistrus, Kauno daugiabučio gyventojai liko be vandens ir kanalizacijos

Į kitų poreikius nenorintis atsižvelgti patalpų savininkas – tikra nelaimė to pačio namo gyventojams. Tuo šią žiemą įsitikino Kaune, Laisvės al. 118 daugiabutyje įsikūrę žmonės.
Byras tinkas nuo Laisvės alėjos 118-o pastato
Laisvės alėjos 118-as pastatas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Namo gyventojai be geriamojo vandens ir kanalizacijos liko kuomet prieš kelias savaites užšalo rūsyje įrengti vamzdžiai. Pirmame aukšte yra įrengtos komercinės patalpos, kurių savininkui priklauso ir rūsys. Šiuo metu komercinė veikla čia nevyko, patalpos nebuvo šildomos, todėl rūsyje esantys vamzdžiai užšalo. Dėl ledo kai kuriose vietose jie sutrūkinėjo, tačiau trūkiai pasimatė tik pradėjus šilti orui ir tirpti ledui.

Be vandens ir kanalizacijos gyvenantys žmonės tapo avarijos įkaitais, kai namą administruojančios įmonės „Žaidas“ darbuotojai negalėjo patekti į rūsį ir sutvarkyti vamzdžių. Komercinių patalpų savininkas atsisakė juos įleisti į rūsį. Tuomet gyventojai ir įmonės „Žaidas“ vadovai kreipėsi į savivaldybę prašydami padėti išspręsti problemą.

„Jau nuo šio pirmadienio vakaro žmonės gali naudotis biotualetu, o „Žaido“ vadovus įpareigojome parūpinti geriamojo vandens“, – teigė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Vygaudas Molis.

Praėjusį penktadienį, vasario 17 d., Viešosios tvarkos tarnybos atstovai, apsilankę įvykio vietoje, komercinių patalpų savininkui surašė administracinės teisės pažeidimo protokolą pagal ATPK 158 straipsnio 1 dalį už neįleidimą į patalpas ir trukdymą likviduoti avariją.

„Vakar atvykęs į savivaldybę jis prašė sudaryti komisiją ir tada pažadėjo įleisti darbininkus į jam priklausančias patalpas taisyti gedimų“, – teigė Viešosios tvarkos tarnybos vedėjas Rimas Sidera.

Specialistų nuomone, vamzdžiai gali būti sutaisyti jau tą pačią dieną, kai tik bus pradėtas remontas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius