-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 29 /21:40

Dėl per debatus Pranciškaus Šliužo išsakytų grasinimų sušaudyti gali būti pradėtas ikiteisminis tyrimas

Policija svarsto galimybę pradėti ikiteisminį tyrimą dėl vieno iš referendumo dėl žemės iniciatorių Pranciškaus Šliužo elgesio per debatus penktadienį.
Pranciškas Šliužas
Pranciškas Šliužas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Lietuvos policijos generalinio komisaro pavaduotojas Renatas Požėla spaudos konferencijoje sekmadienio vakarą sakė, kad yra gautas skundas dėl jo pareiškimų per debatus, kuriuos transliavo LRT televizija.

„Aš kalbu apie pranešimą apie užvakarykštę laidą per Lietuvos televiziją, kuomet vienas iš laidos dalyvių iš tikrųjų, manau, tikrai pakankamai neatsakingai žarstėsi tam tikrais kaltinimais ir raginimais, ir galimai tikrai bus sprendžiamas klausimas dėl ikiteisminio tyrimo pradėjimo“, – sakė R.Požėla.

P.Šliužas šiuose debatuose, be kita ko, pareiškė, kad visus, kurie parduoda žemę užsieniečiams, būtų galima sušaudyti.

„Galiu pakartoti lietuvių klasikos filmą „Niekas nenorėjo mirti“, kai Marcinkus gavo laišką – arsi sovietams žemę, nudėsim kaip šunį. Galiu pakartoti, man labai patiktų posakis – parduosi užsieniečiams žemę, nušausim kaip šunį. Man labai patiktų“, – debatuose sakė P.Šliužas.

Jeigu niekas nesupranta literatūros, tai tada aš bejėgis. Sudoroti Šliužą – aš laukiu jau seniai šito momento, kada gi prasidės. Prasidėjo, tvarkoje, – dėstė P.Šliužas.

Jis sekmadienio vakarą BNS aiškino niekam negrasinęs, o tik paralele su filmu „Niekas norėjo mirti“ išreiškęs referendumo iniciatorių nenorą mirti beprasmiškai.

„Jeigu niekas nesupranta literatūros, tai tada aš bejėgis. Sudoroti Šliužą – aš laukiu jau seniai šito momento, kada gi prasidės. Prasidėjo, tvarkoje“, – dėstė P.Šliužas.

R.Požėlos teigimu, dar vienas pranešimas, kuris „balansuoja ant ikiteisminio tyrimo ribos“, susijęs su įžeidžiamo pobūdžio komentarais elektroninė erdvėje.

Iš viso policija yra gavusi 21 pranešimą apie galimus pažeidimus, susijusius su referendumu.

Dėl rekordiškai mažo rinkėjų aktyvumo referendumas dėl draudimo parduoti žemę užsieniečiams neįvyko, rodo Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenys, paskelbti užsidarius rinkimų apylinkėms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius