Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 20

Dėl permainų griežiami dantys

Naujasis Socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkas iš kai kurių partinių postų ėmė šluoti senosios gvardijos atstovus.
LSDP pirmininko pavaduotojas Algirdas Butkevičius
LSDP pirmininkas Algirdas Butkevičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Dalis socialdemokratų tuo labai nepatenkinti.

Prie LSDP vairo stojęs A. Butkevičius iš karto ėmėsi perstumdyti aukštas pareigas partijoje einančių socialdemokratų kėdes. Iš pilkąja kardinole vadintos Seimo narės Mildos Petrauskienės rankų išslydo LSDP piniginiai reikalai. Ilgametei partijos pirmininko pavaduotojai organizaciniam darbui A. Butkevičius pasiūlė užsiimti kitokio pobūdžio reikalais.

Prezidento ir Europos Parlamento rinkimų štabo vadovu A. Butkevičius paskyrė vieną ištikimiausių bendražygių partijoje – Juozą Oleką. Jam taip pat patikėti M. Petrauskienės kuruoti LSDP organizaciniai reikalai.

Jis pasirūpino ir LSDP pirmininko pavaduotojais. Jiems paskirstytos konkrečios sritys, kuriomis jie turėtų domėtis, taip pat ir kuruojamos apskritys.

„Naujų pavaduotojų atsirado daugiau, todėl natūralu pasidalyti atitinkamus darbus“, – aiškino A.Butkevičius.

Artimiausiu metu naujasis LSDP vadovas ketina keisti ir atsakingąjį partijos sekretorių. Dabar šias pareigas eina Ričardas Keliuotis. Kliba ir opozicijos lyderio, buvusio LSDP pirmininko Gedimino Kirkilo kėdė.

Jau artimiausiu metu jis turėtų netekti posto Seime. Opozicijos lyderio vietą greičiausiai užims pats A.Butkevičius.

„Kai su Darbo partija tarėmės dėl bendro darbo opozicijoje, buvome sutarę, kad į opozicijos lyderius deleguojamas mūsų partijos pirmininkas. Todėl kai pasikeitė partijos vadovas, turėtų keistis ir opozicijos lyderis“, – mano jis.

Kai kurie buvusios Lietuvos demokratinės darbo partijos sparno atstovai LSDP kreivai žiūri į A.Butkevičiaus iniciatyvas. Jie baiminasi, kad jis gali gerokai susilpninti jų įtaką partijoje. Tačiau buvęs partijos pirmininkas G.Kirkilas jokių permainų nebijo.

G.Kirkilas LŽ patikino, kad opozicijos lyderio kėdės nesilaiko ir yra pasirengęs bet kada ją perleisti A.Butkevičiui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius