Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 08 07

Dėl politikų dosnumo Lazdijų gimnazija be direktoriaus jau pusantrų metų

Rugsėjį jau antrus mokslo metus didžiausia Lazdijų rajono švietimo įstaiga – Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazija – pasitiks be vadovo. Kaip sakė Lazdijų rajono savivaldybės administracijos direktorius Gintautas Salatka, konkursas užimti Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazijos direktoriaus pareigas bus skelbiamas ne anksčiau kaip paskutinėmis rugpjūčio dienomis.
Aikštėje priešais Lazdijų bažnyčią stovintys fontanai
Aikštėje priešais Lazdijų bažnyčią stovintys fontanai / Vilmos Danauskienės nuotr.
Temos: 1 Lazdijai

Be vadovo – nuo pernai lapkričio

Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazija be vadovo – nuo 2013-ųjų metų lapkričio, kai šių pareigų neteko buvusi įstaigos vadovė Roma Giedraitienė.  Į jos vietą laikinai paskirta direktorės pavaduotoja Virginija Spitrienė, kuri pareigas eina iki šiol.

Prašymą trauktis didžiausios Lazdijų rajono švietimo įstaigos vadovė R.Giedraitienė parašė po to, kai atsisakyti pareigų ją viešai paragino Lazdijų rajono savivaldybės meras Artūras Margelis. Konservatorius tikino, jog direktorės poelgis, kai ją sustabdė neblaivią prie vairo policijos pareigūnai, o teismai pripažino kalta vairavus transporto priemonę „su kvapeliu“ – nesuderinamas su pedagogo, valstybės tarnautojo ir švietimo įstaigos vadovo pareigomis. 

Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazija be vadovo – nuo 2013-ųjų metų lapkričio, kai šių pareigų neteko buvusi įstaigos vadovė Roma Giedraitienė.  

Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai R.Giedraitienę 2013-ųjų birželį sulaikė neblaivią vairuojant transporto priemonę.

Nors direktorė neigė gėrusi alkoholį, o tikino tą rytą išgėrusi 5 buteliukus vaistų, moters kaltę pripažino ir Lazdijų rajono apylinkės, ir vėliau – Kauno apygardos teismas, į kurį, nesutikdama su žemesnio teismo sprendimu, kad ji vairavo neblaivi, R.Giedraitienė buvo kreipusis.

Rado užtarėjų tarp politikų

Po teismo pedagogė susirgo. Vėliau kelis kartus keitė savo prašymų turinį: tai prašėsi pervedama į direktoriaus pavaduotojo etatą, tai – atleidžiama. 

Galų gale, iš pareigų pačios prašymu atleista direktorė savo išėjimu įstaigą paliko ne tik be vadovo, bet ir gerokai patuštinta kasa. Užtarėjų tarp savivaldybės tarybos politikų tuomet radusiai R.Giedraitienei buvo išmokėta  penkių vidutinių darbo užmokesčių kompensacija – iš viso 20 tūkst. litų. 

„Visi mes ne be nuodėmių, todėl siūlau netenkinti direktorės prašymo ir įpareigoti ją toliau dirbti įstaigoje, kurią baigė ir mano vaikai“, – tuomet sakė Valstiečių ir žaliųjų sąjungos Lazdijų skyriaus pirmininkas, savivaldybės tarybos narys Benius Rūtelionis.

Kitas Lazdijų rajono savivaldybės tarybos narys, socialdemokratas Romas Apanavičius, tuomet primygtinai ragino R.Giedraitienę prisipažinti, kieno spaudimas lėmė, kad toks prašymas buvo parašytas.

Po išeitinės išmokos – be pinigų

Būtent toks politikų dosnumas prasižengusiai švietimo įstaigos vadovei lėmė, kad antrus mokslo metus Lazdijų gimnazija priversta dirbti be nuolatinio įstaigos vadovo.

„Supraskite, juk įstaiga turėjo vykdyti savivaldybės tarybos sprendimą, išmokėti direktorei išeitinę kompensaciją. Mes nekvestionuojame sprendimo – teisingas jis ar ne, reikalingas ar ne. Mes jį vykdome. Tai buvo politinis sprendimas, kurį įstaiga įvykdė. Tai – nemaži pinigai, juos reikėjo rasti įstaigos atlyginimų fonde, nes juk niekas nežinojo, kad situacija bus tokia, kokia buvo. Taigi, buvo priimtas sprendimas neskelbti naujo konkurso, taip sutaupant būsimo įstaigos vadovo atlyginimo sąskaita tuos pinigėlius įstaigos biudžete“, – ketvirtadienį sakė Lazdijų rajono savivaldybės administracijos direktorius G.Salatka.

Švietimo darbuotojai atostogauja

Kaip įstaigos darbui atsiliepia faktas, jog gimnazija neturi vadovo? Šį klausimą norėjome užduoti laikinai Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazijos direktoriaus pareigas einančiai V.Spitrienei. 

Tačiau įstaigos sekretoriate mus patikino, kad moteris šiuo metu atostogauja. „Jos pareigas eina Daiva Mikalauskienė“, – buvo pasakyta mums. 

Kai neradę pastarosios kontaktų paskambinome Lazdijų rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjui Jonui Gudžiauskui, paaiškėjo, kad ir jis – atostogauja. 

Ir ne tik jis, bet ir jo pavaduotoja, ir beveik visas skyrius – visame pastato aukšte dirbti likusi viena specialistė Asta Zablackienė. 

Pastaroji patikino, kad Lazdijų gimnazijai laikinai vadovauja Violeta Lieguvienė. Pastarosios kontaktų norėjome pasiteirauti paties Lazdijų rajono mero Artūro Margelio. Tačiau ir jis, kaip ir jo padėjėja – atostogose.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius