Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 02 07 /2019 02 08

Dėl politinės reklamos Šalčininkuose užvirė aistros

Ketvirtadienį išplatintame Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pranešime žiniasklaidai pranešta, kad kandidatei į Šalčininkų merus Jolantai Butkevičienei dabartinė Šalčininkų savivaldybės administracija trukdo vykdyti savo politinę reklamą. J.Butkevičienė dėl to kreipėsi į Vyriausiąją rinkimų komisiją (VRK). Administracijos direktorius ir įmonės, kuriai priklauso skelbimų lentos, generalinis direktorius tokią informaciją paneigė.
Šventiškai pasipuošę Šalčininkai
Šventiškai pasipuošę Šalčininkai / Luko Balandžio / 15min nuotr.

LSPR pranešime žiniasklaidai teigiama, kad J.Butkevičienė VRK reikalauja skubiai įpareigoti Šalčininkų rajono savivaldybės administraciją netrukdyti kandidatams pasirinktu būdu skleisti politinę reklamą.

Skunde VRK nurodoma, kad įmonė, kuri Šalčininkuose nuomojasi reklaminius plotus, atsisakė skelbti jos politinę reklamą. Motyvas – esą tai daryti draudžia daryti savivaldybės administracija.

„Baltic Media Alliance“ nuotr.
„Baltic Media Alliance“ nuotr.

J.Butkevičienė skunde cituoja bendrovės „LT Advert" atstovės elektroninį laišką, kuriame, be kita ko, teigiama: „Šalčininkuose politinė reklama negalima, nei ant kolonos, nei ant pastato, kurio turime stendą. (...) Nusiuntę į savivaldybę derinti maketą mes tiesiog negautume leidimo, jeigu maketas būtų politinis“.

„Šalčininkų rajono savivaldybės administracija šalims yra nustačiusi ar iškėlusi tam tikras sąlygas, diskriminuojančias politinės rinkimų kampanijos dalyvius, kadangi draudžia skleisti išorinę politinę reklamą, kai yra teisėtas pagrindas tai daryti“, – skunde VRK rašo Lietuvos socialdemokratų partijos kandidatė J.Butkevičienė.

Ji primena, kad politinės reklamos derinimas ir skelbimas – ne savivaldybių, o VRK reikalas.

Rašte VRK pažymima, kad Savivaldybių rinkimų įstatymas suteikia teisę kiekvienam kandidatui laisvai pasirinkti politinės reklamos skelbimo priemones ir būdus, kurie neprieštarauja įstatymui.

Šalčininkų administracijos direktorius Artur Vasiukevič tvirtina, kad nieko panašaus nebuvo. A.Vasiukevičius 15min teigė, kad J.Butkevičienė dėl politinės reklamos į administraciją nesikreipė.

„Šalčininkų rajono savivaldybės administracija nenagrinėja politinės ir socialinės reklamos ir skelbimų, nesusijusių su ūkine komercine, finansine ar profesine veikla. Politinės reklamos įrengimą ir skleidimą reglamentuoja Lietuvos Respublikos savivaldybių tarybų rinkimų įstatymas ir Lietuvos Respublikos politinių kampanijų finansavimo ir finansavimo kontrolės įstatymas.

Taip pat informuojame, kad Jolanta Butkevičienė nesikreipė dėl politinės reklamos įrengimo ant UAB ,,LT Advert“ priklausančių stendų, esančių Šalčininkų rajono savivaldybės teritorijoje“, – teigia A.Vasiukevičius.

Penktadienį 15min sulaukė ir įmonės ,,LT Advert“ generalinio direktoriaus Andriaus Labano komentaro. A.Labanas teigia, kad informacija yra neteisinga, o įmonė jokių draudimų iš Šalčininkų rajono savivaldybės administracijos nesulaukė.

,,Jokių draudimų iš Šalčininkų savivaldybės neturime.

Į mus pastaruoju metu kreipiasi daug interesantų, dėl politinės reklamos skleidimo, ne visiems galime pasiūlyti vietų, nes tuo pačiu vykdome ir komercinės reklamos užsakymus, t. y. daugelis vietų jau užimtos komercine reklama. Šiuo metu, Šalčininkuose, visi reklaminiai įrenginiai užimti komercine reklama, todėl interesantai galėjo gauti neigiamus atsakymus“, - situaciją komentavo įmonės "LT Advert" direktorius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius