Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 23

Dėl procedūrų po prezidento rinkimų planuojama pratęsti Seimo sesiją

Po prezidento rinkimų vyksiančios procedūros ištęs pavasario sesiją, kuri pagal Konstituciją baigtis turėtų birželio 30 dieną.
Lietuvos Respublikos Seimas
Lietuvos Respublikos Seimas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 2 Rinkimai Seimas

Kaip rašo dienraštis „Lietuvos žinios“, pirmadienį, kai jau bus žinoma naujojo Lietuvos prezidento pavardė, Seimo valdyba ketina svarstyti klausimą dėl pavasario sesijos pratęsimo.

Pasak Seimo vicepirmininko socialdemokrato Algirdo Syso, kol kas yra sprendimas sesiją pratęsti iki liepos 12-osios, tačiau minimos ir kitos datos - liepos 15-oji ir 22-oji.

Prieš penkerius metus, kai prezidente tapo Dalia Grybauskaitė, Seimo pavasario sesija buvo pratęsta iki liepos 23 dienos. Kaip ir 2009-aisiais, iškilminga naujojo šalies vadovo inauguracijos ceremonija numatyta liepos 12 dieną

Pagal įstatymus, kai naujasis prezidentas pradeda eiti pareigas, ministrų kabinetas turi grąžinti jam savo įgaliojimus. Tuomet Šalies vadovas paveda Vyriausybei eiti pareigas, kol ji iš naujo gaus Seimo įgaliojimus arba kol bus sudarytas naujas kabinetas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius