-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 02 05

Dėl renovuotos gatvės – nepakenčiamas triukšmas

Rekonstravus Dariaus ir Girėno gatvę dėl padidėjusio triukšmo ramiai gyventi nebegali vieno namo gyventoja. Tačiau kada ji sulauks pagalbos, kol kas neaišku.
Nuo triukšmo kenčianti Dariaus ir Girėno gatvės gyventoja vis dar nepraranda vilties sulaukti pagalbos iš miesto valdžios.
Nuo triukšmo kenčianti Dariaus ir Girėno gatvės gyventoja vis dar nepraranda vilties sulaukti pagalbos iš miesto valdžios. / 15min.lt/Egidijaus Jankausko nuotr.

Klaipėdietė Danutė Bielskuvienė dar pernai kreipėsi į uostamiesčio savivaldybę. Ji prašė prie Dariaus ir Girėno gatvės 21 daugiabučio įrengti apsauginę garso sienelę. Tačiau iki šiol jokios pagalbos nesulaukė.

Kad prašymą pateikusios uostamiesčio gyventojos bute triukšmas viršija leistinas normas, patvirtino ir specialistų tyrimai.

Visi trys moters buto langai išeina į gatvės pusę. D.Bielskuvienė teigė jau nebeapsikenčianti ne tik nuolatinio triukšmo, bet ir transporto keliamos vibracijos.

Trečiadienį savivaldybės Miesto ūkio komitete pagaliau vėl buvo svarstomas šis klausimas. Kad prašymą pateikusios uostamiesčio gyventojos bute triukšmas viršija leistinas normas, patvirtino ir specialistų tyrimai. Kaip teigė Klaipėdos savivaldybės Sanitarinės kontrolės poskyrio vedėja Nina Gendvilienė, triukšmą labiausiai kelia transportas, geležinkelio eismas bei aplinka. Tačiau, anot jos, mieste yra kur kas triukšmingesnių vietų. Todėl kai kurių Miesto ūkio komiteto narių teigimu, pirmiausiai reikia pasirūpinti būtent jomis. Jų nuomone, dėl vieno gyventojo skundo neapsimoka statyti nuo garso apsaugančią sienelę.

Tačiau komiteto nariai apsvarstė kitą galimybę – padėti klaipėdietei pasikeisti langus. Buvo pasiūlyta išnagrinėti galimybę suteikti kompensaciją namų langų įrengimui iš būsto renovavimui valstybės skiriamų lėšų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius