Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 09 02

Dėl rugsėjo 1-osios koncerto nemiegojo pusė Vilniaus, policija gavo 40 skundų (atnaujinta 12.15)

Andriaus Mamontovo, grupių BIX, „G&G sindikatas“ bei kitų atlikėjų dainų per prievartą klausėsi aplinkui Vingio parką įsikūrę gyventojai.
Jaunimo publika turėjo atlaikyti devynių valandų muzikos maratoną.
Jaunimo publika turėjo atlaikyti devynių valandų muzikos maratoną, tačiau jo pabaiga užrūstino tuos, kam trečiadienį teko anksti keltis į darbą. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vilniuje įsigali nauja prasta tradicija: kol vieni žmonės linksminasi, kiti, linkę miegoti, apie ramų poilsį gali tik pasvajoti.Policija galėjo reikalauti iš organizatorių, kad jie mažintų garsą, jeigu nakties metu buvo pažeidinėjama viešoji rimtis, – svarstė savivaldybės atstovas G.Tamošiūnas.

Praėjusį savaitgalį 15min.lt pasakojo, kaip sostinę sudrebino vandens pramogų parke „Vichy“ surengtas vasaros uždarymo vakarėlis. Organizatoriai buvo išnešę garsiakalbius į terasą, tad iki 4 val. ryto dėl triukšmo akių nesumerkė aplinkinių Šnipiškių, Baltupių, Šeškinės, netgi Jeruzalės mikrorajonų gyventojai.

Istorija dar stambesniu mastu pasikartojo rugsėjo 1-ąją, kai naujųjų mokslo metų pradžios proga surengtas koncertas sostinės Vingio parke. Andriaus Mamontovo, grupių BIX, „G&G sindikatas“ bei kitų atlikėjų dainų klausėsi ne tik renginio svečiai, bet ir aplinkui parką įsikūrę Karoliniškių, Lazdynų, Naujamiesčio gyventojai.

Vilniaus policijos budėtojai vakar jau iki 22.30 val. sulaukė apie 20 skundų dėl triukšmo. Tačiau koncertas drebino Vingio parką ir jo apylinkes iki 2 val., iki to laiko policija užregistravo apie 40 pranešimų.

Pareigūnų surinkta medžiaga trečiadienį perduota į sostinės 2-ąjį policijos komisariatą, pastarojo atstovai turės nuspręsti, kaip, ką ir už ką bausti. Situacija paini, mat koncerto rengėjai turėjo Vilniaus savivaldybės išduotą leidimą.

Merija rodo į studentus ir policiją

„Mes aiškinamės. Išsikviesime organizatorius, išsinagrinėsime, kad ateityje tokių problemų nebebūtų“, – trečiadienį portalui 15min.lt pranešė leidimą rengti koncertą išdavusios Vilniaus savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Gintaras Tamošiūnas.

Valdininko teigimu, Lietuvos studentų atstovybė pirmą sykį organizavo tokią vėlyvą šventę rugsėjo 1-osios proga, todėl neturėjo patirties, o merijai leidimų išdavimas tokiems koncertams taip pat ligi šiol nė sykio nėra atsirūgęs.Kai išduodamas leidimas renginiams, ta tvarka nebūna pažeidžiama. Taip pat, kaip per Naujuosius metus ir panašiai, kai ir koncertai rengiami, ir fejerverkai leidžiami naktį, – kalbėjo pareigūnas R.Daugėnas.

Skyriaus vedėjas G.Tamošiūnas stebėjosi policininkų pasyvumu: „Policija galėjo reikalauti iš organizatorių, kad jie mažintų garsą, jeigu nakties metu buvo pažeidžiama viešoji rimtis.“

Policija: „Nieko mes nebausime!“

Vingio parko teritoriją aptarnaujančio 2-ojo komisariato viršininką pavaduojantis Robertas Daugėnas 15min.lt informavo, kad miesto gyventojai veltui skundėsi policijai dėl triukšmo per studentams skirtą koncertą. „Nieko mes negalime forminti ir nieko mes nebausime, kadangi buvo išduotas leidimas!“ – pareiškė policijos atstovas.

Paprastomis dienomis triukšmauti mieste pagal savivaldybės nustatytą tvarką draudžiama jau nuo 18 val. Tačiau šiuo atveju ta pati savivaldybė išdavė leidimą vėlyvam koncertui.

„Organizatoriai turėjo leidimą rengti tą koncertą iki 2 val. nakties, todėl jie kaip ir nieko nepažeidė. 2 val. jie ir baigė, iš principo nieko nepažeidė. Tik buvo gyventojų pasipiktinimas, pranešimų apie triukšmą. Tai gal savivaldybė kitą kartą, kai išduos tuos leidimus, pagalvos apie tai. Matyt, niekas negalvojo, kad taip garsiai girdėsis...“ – 15min.lt kalbėjo viršininko pavaduotojas R.Daugėnas.

Pareigūnas aiškino, kad Administracinių teisės pažeidimų kodekse (ATPK) yra 183 straipsnis, kur numatyta, kas yra viešosios rimties trikdymas. „Ten yra blanketinė norma, bet dar yra Vilniaus miesto tarybos sprendimas, kuriame numatyta, kas yra triukšmas. Ten yra visos taisyklės išvardytos. Tai būtent šiuo koncertu galėjo pažeisti kažkokias taisykles. Bet tų taisyklių nepažeidė, nes kai  išduodamas leidimas kažkokiems atskiriems renginiams, ta tvarka nebūna pažeidžiama. Taip pat, kaip per Naujuosius metus ir panašiai, kai ir koncertai rengiami, ir fejerverkai leidžiami naktį...“ – kalbėjo 15min.lt pašnekovas R.Daugėnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius