-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 12 26

Dėl Rusijos spaudimo JAV demokratams atstovaujantis institutas kuriasi Lietuvoje

Rusijos spaudimą patiriantis JAV demokratų politikos sparnui atstovaujantis institutas ėmė kurtis Lietuvoje. Lietuvos diplomatai sako besidžiaugiantys amerikiečių partiniais fondais, kurie prisidėjo stiprinant demokratiją Europoje.
JAV vėliava
JAV vėliava / AP/„Scanpix“ nuotr.

Nacionalinis demokratų institutas pranešė, kad dalis darbuotojų į Lietuvą perkelti po to, kai rusai išvarė JAV pagalbos agentūrą USAID.

„Kai kurie iš mūsų darbuotojų, buvusių Rusijoje, laikinai yra Lietuvoje, kol mes svarstome galimybes“, – agentūrai „Reuters“ sakė instituto atstovas spaudai Kathy Gestas.

Lietuvos užsienio reikalų ministerija pažymi, kad savo fondus Lietuvoje dabar turi abi svarbiausios amerikiečių partijos – respublikonai ir demokratai.

„Džiugu, kad Lietuvoje gausėja ir JAV partinių fondų – greta jau seniai ir sėkmingai veikiančio IRI (International Republican Institute), kuriasi ir JAV demokratų politikos sparną atstovaujantis NDI (National Democratic Institute)“, – atsakydamas į BNS klausimą informavo URM Informacijos ir viešųjų ryšių departamentas.

„Šie fondai labai prisidėjo puoselėjant laisvos teisinės valstybės demokratines vertybes ir stiprinant demokratiją visoje Europoje – nuo Ispanijos ir Portugalijos iki Vidurio Europos ir Baltijos šalių, kur jų parama šalių transformacijai, o ypač partinių sistemų konsolidavimui itin svari“, – teigia Lietuvos URM.

Diplomatai priminė, kad Lietuvoje jau gana ilgą laiką sėkmingai veikia nemažai senas tradicijas turinčių įvairių Europos šalių politinių fondų – Vokietijos krikščionių ir konservatorių Konrado Adenauero fondas, socialdemokratinis Frydricho Eberto fondas.

Anksčiau šiais metais Rusija išvarė JAV plėtros agentūrą USAID, remdamasi tuo, kad ji finansuoja prodemokratinius projektus ir taip, pasak Maskvos, kišasi į šalies vidaus reikalus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius