Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jonavos meras Mindaugas Sinkevičius keliaus į teismą: rimti kaltinimai

Buvusio Lietuvos savivaldybių asociacijos vadovo, Jonavos rajono mero Mindaugo Sinkevičiaus baudžiamoji byla dėl piktnaudžiavimo panaudojant savivaldybės išmokas perduota teismui, trečiadienį pranešė prokuratūra.
Mindaugas Sinkevičius
Mindaugas Sinkevičius / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Prieš teismą M.Sinkevičius stos dėl piktnaudžiavimo, dokumento suklastojimo ir turto pasisavinimo. Šiuos nusikaltimus jis kaltinamas padaręs einant Jonavos rajono savivaldybės tarybos nario pareigas.

Kaip skelbia prokuratūra, Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnų ikiteisminio tyrimo metu surinktų duomenų pagrindu M.Sinkevičiui pateikti kaltinimai dėl 2019–2023 metais Jonavos rajono savivaldybės administracijai galimai padarytos 1487 eurų dydžio turtinės žalos.

Įtariama, kad nurodytu laikotarpiu būdamas Jonavos rajono savivaldybės nariu M.Sinkevičius už pareigoms vykdyti skirtas savivaldybės lėšas išsimokėtinai pirko asmeniniam naudojimui skirtą turtą bei sumokėjo už sutuoktinės naudotas mobilaus ryšio paslaugas.

Tyrimo metu taip pat gauta duomenų, kad Jonavos rajono savivaldybės administracijai buvo teikiami galimai suklastoti tarybos nario išlaidas pagrindžiantys finansiniai dokumentai.

Įtarimus M.Sinkevičiui teisėsauga pateikė pernai lapkričio 30 dieną.

Politikas, kaip tuometinis Jonavos rajono savivaldybės tarybos narys, turėjo teisę gauti išmokas už išlaidas, patirtas vykdant tarybos nario funkcijas, kanceliarinėms priemonėms, pašto, telefono, interneto ryšio, transporto paslaugas, biuro patalpų nuomą.

Sulaukęs įtarimų politikas sustabdė narystę Lietuvos socialdemokratų partijoje. Po pareikštų įtarimų pernai LSA valdyba sustabdė ir jo, kaip asociacijos prezidento, įgaliojimus.

Dėl galimo piktnaudžiavimo savivaldybių tarybose mokant išmokas politikams už transportą, ryšius, kanceliarines prekes teisėsaugoje iki šios dienos buvo pradėti 27 ikiteisminiai tyrimai, iš jų du buvo nutraukti, vienas perduotas į teismą.

Teisėsaugos duomenimis, M.Sinkevičius buvo trečias tokio pobūdžio įtarimų sulaukęs asmuo tiriant savivaldos lėšų panaudojimą.

Kaip skelbia prokuratūra, taikydami viešojo intereso gynimo priemones tyrimuose dėl neteisėtų išmokų savivaldybių tarybų nariams Kauno apygardos prokuratūros prokurorai taip pat kreipėsi į Kauno miesto, Kauno ir Alytaus rajonų bei Druskininkų savivaldybes su reikalavimais pašalinti tyrimo metu nustatytus pažeidimus.

Reikalavimas įpareigoja savivaldybes per 20 darbo dienų nuo reikalavimo gavimo dienos informuoti prokuratūrą, kokių priemonių bus imtasi spręsti dėl nepagrįstai išmokėtų išmokų grąžinimo į savivaldybių biudžetus, taip pat pateikti prokuratūrai informaciją apie jo vykdymo rezultatus.

Prokuratūroje taip pat atliekamas ir 21 prokurorų iniciatyva pradėtas tyrimas dėl viešojo intereso gynimo priemonių taikymo, kuriais siekiama sugrąžinti galimai neteisėtai išmokėtas lėšas į atitinkamų savivaldybių biudžetus.

Primenama, kad prokurorai jau pateikė teismui ir keturis civilinius ieškinius dėl maždaug 17 tūkst., 29 tūkst. ir 19 tūkst. eurų sumų išieškojimo Tauragės savivaldybės ir dėl maždaug 14 tūkst. – Radviliškio rajono savivaldybės naudai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius