-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 12 23

Dėl šiltos žiemos Kalėdų seneliai roges iškeitė į irklentes ir baidares

Trečiadienio vidurdienį panevėžiečiai ir miesto svečiai galėjo stebėti neeilinį reginį. Irklentėmis ir baidarėmis Nevėžiu plaukė Kalėdų seneliai.

Panevėžyje Kalėdų laikotarpis prasidėjo kiek neįprastai. Panevėžio irklentininkų klubas kartu su baidarininkais surengė Kalėdų senelių plaukimą Nevėžio upe. Plaukimo pradžios vieta buvo pasirinkta irklavimo bazė greta futbolo stadiono Smėlynės gatvėje.

„Čia kaip su dviračiu važiuoti. Jei kartą išmokai važiuoti su dviračiu, tai išmokęs plaukti irklente irgi to nebeužmirši. Norisi padaryti kažką kitokio, paįvairinti tas šventes sau ir kitiems“, – sakė irklentę link vandens nešęs Kalėdų senelis.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Renginio akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Renginio akimirka

Ant irklenčių užlipę ir į baidares sėdę Kalėdų seneliai nuplaukė beveik keturių kilometrų atstumą, mojuodami ir gerų švenčių linkėdami nustebusiems miestelėnams. Praeiviai tokį netradicinį reginį puolė fiksuoti mobiliaisiais telefonais.

Kadangi sniego nėra, tai tam tinka ir vanduo.

Daugiausia žiūrovų susibūrė ant Smėlynės gatvės tilto. Praeiviai kalbėjosi, kad tokių priemonių Kalėdų senelius imtis paragino oro sąlygos. 

„Visaip galime pasiekti tuos geruosius žmones. Galima ir rogėmis, ir vežimais, bet galima ir irklentėmis. Labai šaunus irklenčių klubas Panevėžyje, kuris surinko daug senelių šiam plaukimui. Kadangi sniego nėra, tai tam tinka ir vanduo. Pirmą kartą gyvenime atsistojau ant irklentės ir plaukiu. Pasirodo tai labai paprasta. Jei sniego nebus, tai ir Kalėdų naktį dovanas plukdysiu“, – sakė puošniausias Kalėdų senelis.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Renginio akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Renginio akimirka

Iš viso Nevėžiu plaukė 13 Kalėdų senelių ir 2016-ųjų metų simbolis beždžionė. Visa kompanija nusiyrė iki Jakšto gatvės pradžioje esančio tilto ir pasuko atgali link starto vietos.

Analogiškas plaukimas surengtas ir Vilniuje, kur Kalėdų seneliai yrėsi Nerimi tarp Žirmūnų pliažo ir Baltojo tilto. Tą pačią dieną Kalėdų šaukliai pasirodė ir Kaune, Nemuno upėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius