-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2018 12 04

Dėl sostinės mero posto varžysis visuomeninio komiteto keliamas buvęs EP narys A.Degutis

Dėl sostinės mero posto varžytis ketina visuomeninio rinkimų komiteto keliamas buvęs europarlamentaras, Kovo 11-osios Akto signataras Arūnas Degutis. Jis kartu su kitais 144 atstovais registravo visuomeninį rinkimų komitetą „Gedimino miestas“.
Vilniaus miesto savivaldybė
Vilniaus miesto savivaldybė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Kandidatas į merus bus kovo 11-osios akto signataras, buvęs Europos Parlamento narys A.Degutis. O visa kita kol kas svarstymų stadijoje“, – BNS sakė komiteto koordinatorius eksparlamentaras Valdas Vasiliauskas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Valdas Vasiliauskas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Valdas Vasiliauskas

Tarp komiteto narių – gausu žinomų pavardžių: tai krepšinio treneris Jonas Kazlauskas, Pasaulio lietuvių bendruomenės atstovė Seime Vida Bandis, istorikas Alfonsas Eidintas, buvęs Seimo narys Stasys Brundza.

Tačiau V.Vasiliauskas pažymėjo, jog tai esantys komiteto rėmėjai, iš jų kandidatų sąraše tikrai bus S.Brundza. V.Vasiliauskas pats tvirtino dar neapsisprendęs, ar kandidatuos į tarybą.

„Vilnius be šeimininko, ypač palyginus su Kauno sėkme, Vilnius prarado investicijų centro vardą, kaip priklausytų sostinei, kur bepažvelgsi – kiekviename sektoriuje problemos“, – motyvus burti visuomeninį rinkimų komitetą nurodė V.Vasiliauskas.

Dalyvauti savivaldos rinkimuose jau registruota per 50 visuomeninių rinkimų komitetų. Komitetai pagal įstatymo nustatytus terminus registruojami iki gruodžio 8 dienos, bet įvertinus, kad tai yra šeštadienis, dokumentus VRK priims iki gruodžio 10-osios.

Savivaldybių tarybų rinkimai vyks kitų metų kovo 3 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius