Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 04 12

Dėl teisinės neliečiamybės Neringai Venckienei naikinimo renkami papildomi duomenys

Generalinis prokuroras Darius Valys sako, kad šiuo metu Generalinėje prokuratūroje yra renkami papildomi duomenys, kuriuos gavus bus sprendžiama, ar prašyti Seimo naikinti teisėjos Neringos Venckienės teisinę neliečiamybę.
Neringa Venckienė
Neringa Venckienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Prokurorams nurodžiau, kad jie surinktų papildomus duomenis, išanalizuotų juos ir pateiktų man papildomą informaciją“, – žurnalistams ketvirtadienį sakė D.Valys.

Anot jo, kol kas negalima tvirtinti, kad įtarimai gali būti reiškiami ir Drąsiaus Kedžio mamai Laimai Kedienei, tėvui Vytautui Kedžiui ir tetai Audronei Skučienei.

Trečiadienį paaiškėjo, kad Vilniaus miesto apylinkės prokuratūra kreipėsi į generalinį prokurorą siūlydama kreiptis į Seimą dėl teisinės neliečiamybės panaikinimo teisėjai N.Venckienei, kuri nevykdo teismo sprendimo.

Praeitą savaitę prokuratūra pranešė, kad dėl teismo sprendimo nevykdymo perduoti Laimutės Stankūnaitės ir Drąsiaus Kedžio dukrą motinai pradėtas ikiteisminis tyrimas vykdomas intensyviai.

Pernai gruodį Kėdainių rajono apylinkės teismo nutartimi mergaitės globa suteikta jos motinai L.Stankūnaitei, tačiau šis teismo sprendimas nėra įvykdytas.

Šiuo metu mažametė gyvena tetos teisėjos N.Venckienės namuose. Globėja mergaitės motinai neperduota, motyvuojant, kad ši atsisako pas ją eiti savo noru.

Kovo pabaigoje kilus incidentui Venckų namuose policijai ir antstolei nepavyko įvykdyti teismo nutarties ir perduoti vaiką motinai. Susirūpinimą dėl šio įvykio išreiškė politikai ir visuomenės veikėjai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius