Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 09

Dėl turgaus verda ginčai

Dėl miglotos Senojo turgaus ateities sunerimę prekybininkai vakar bandė patekti pas posėdžiaujančius miesto politikus.
Į Senąjį turgų jau seniai sminga kritikos strėlės. Vakar prekybininkai stojo ginti turgavietės vadovės.
Į Senąjį turgų jau seniai sminga kritikos strėlės. Vakar prekybininkai stojo ginti turgavietės vadovės. / Egidijaus Jankausko/15min nuotr.
Temos: 1 Turgus

Tačiau Kontrolės komitete, kur buvo nagrinėjama savivaldybės įmonės Senojo turgaus veikla, prekeiviai buvo ne itin pageidaujami. Įmonei vis turima priekaištų dėl finansų tvarkymo, apšnerkštos aplinkos, prasto įvaizdžio.

Anot turgavietės vadovės Ramutės Kubilienės, kai Tilžės turgus buvo perimtas privačios kompanijos, Senasis turgus iš tiesų susidūrė su sunkumais. Tačiau nuostoliai, kurie metų pradžioje siekė 90 tūkst. Lt, yra sumažinti ir dabar siekia 56 tūkst. Lt. Buvo pertvarkytas personalas ir dabar turguje dirba 31 žmogus.

Tačiau ir vakar Kontrolės komitete vadovė kritikuota dėl netvarkos, dėl buhalterijos. Pasigirdo priekaištų dėl neskaidrios rinkliavos salės remontui.

R.Kubilienė visus kaltinimus neigė. Anot jos, patirti nuostoliai nėra didžiuliai sunkmečio sąlygomis. „Turguje vyrauja sezoninė prekyba, dalis prekeivių dirba lauke“, – aiškino ji. Vadovė piktinosi, kad kaltė dėl prišnerkštos aplinkos suverčiama turgui, pamirštamos aplink iki vėlumos veikiančios parduotuvėlės, aludės.

Patys prekeiviai teigia bijantys, kad turgų norima apskritai naikinti. „Kai kalbama apie senamiesčio gaivinimą, Senojo turgaus nėra. Kodėl? Negi jo jau nebereikia?“ – retoriškai klausė prekeiviai. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius