Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2008 10 14

Dėl vietų Seime kova dar nebaigta

Visose Vilniaus vienmandatėse apygardose vyks antrasis Seimo rinkimų turas. Nė vienam kandidatui iš 10 apygardų nesurinkus daugiau kaip 50 proc. rinkėjų balsų, kiekvienos apygardos 2 pirmieji lyderiai spalio 26-ąją varžysis antrajame rinkimų ture.
Rinkimai
Rinkimai / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.
Temos: 2 Meras Kėdė

Naujamiesčio apygardoje antrajame ture varžysis Tėvynės Sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) atstovė Irena Degutienė bei Liberalų ir centro sąjungos narys (LiCS) Vytautas Bogušis.

Senamiesčio apygardoje dėl vietų Seime kovos Artūras Zuokas (LiCS) bei Mantas Adomėnas (TS-LKD), Antakalnio apygardoje – Tėvynės sąjungos vadas Andrius Kubilius ir Gintautas Babravičius (LiCS). Žirmūnuose dėl rinkėjų balsų susikibs Vilija Aleknaitė Abramikienė (TS-LKD) ir Lietuvos socialdemokratų partijos atstovas (LSDP) Vytenis Povilas Andriukaitis. Fabijoniškėse varžysis Raimondas Šukys (LiCS) ir Rūta Rutkelytė (TS-LKD), Šeškinėje – Vilija Blinkevičiūtė (LSDP) ir Audronius Ažubalis (TS-LKD), Justiniškių apygardoje – Paulius Saudargas (TS-LKD) ir Rimantas Remeika (LiCS), Karoliniškėse – Danutė Bekintienė (TS-LKD) ir partijos „Tvarka ir teisingumas“ (LDP) atstovas Henrikas Mackela. Lazdynuose kovos Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžio (LRLS) atstovas Gintaras Steponavičius bei Algis Strelčiūnas (TS-LKD), o Naujosios Vilnios rinkimų apygardoje susirungs Lietuvos lenkų rinkimų akcijos atstovas Tadeušas Andžejevskis ir Artūras Melianas (LiCS).

Kaip ir daugiamandatėse rinkimų apygardose, taip ir vienmandatėse, pirmauja TS-LKD atstovai. Aštuoni šių partijų atstovai vienmandatėse Vilniaus rinkimų apygardose kovos dėl vietų Seime antrajame ture. Penkis lyderius vienmandatėse sostinės apygardose turi Liberalų ir Centro sąjunga.

Aktyviausiai rinkėjai balsavo Žirmūnų apygardoje, kur sulaukta 53 proc. balsavimo teisę turinčių rinkėjų. Pasyviausi buvo Karoliniškių apygardos rinkėjai, kurių į rinkimus atėjo 38 proc.

Garsios pavardės nežavėjo

Dauguma partijų į savo sąrašus buvo įtraukę visuomenei gerai žinomų žmonių, tačiau akivaizdu, kad rinkėjų jos nesuviliojo. Žirmūnų rinkiminėje apygardoje „už borto“ liko psichologas Gediminas Navaitis (LRLS), dabartinis švietimo ir mokslo ministras Algirdas Monkevičius (NS), aktorė Vida Vaiva Mainelytė (LVLS). Naujamiesčio apygardos rinkėjų nuomone ne vieta Seime ir aktorei Gražinai Baikštytei (NS). Reikiamo balsų skaičiaus nesurinko ir Tautos prisikėlimo partijos atstovas, žurnalistas Rokas Žilinskas, kandidatavęs vienmandatėje Justiniškių apygardoje. Nevertas Seimo nario kėdės Fabijoniškių rinkėjams pasirodė ir Aplinkos ministerijos vadovas Artūras Paulauskas (NS).

Kandidatams į Seimą nepakliuvus per vienmandates apygardas, gauti vietą Seime jie dar turi šansų per daugiamandates apygardas.

Antrame ture Vilniaus apygardose kovos

Naujamiesčio: I.Degutienė [TS-LKD] V.Bogušis [LiCS]

SenamiesčioA.Zuokas [LiCS] M.Adomėnas [TS -LKD]

Antakalnio A.Kubilius [TS-LKD] G.Babravičius [LiCS]

Žirmūnų V.Aleknaitė Abramikienė [TS-LKD] V.P.Andriukaitis [LSDP]

Fabijoniškių R.Šukys [LiCS] R.Rutkelytė [TS-LKD]

Šeškinės V.Blinkevičiūtė [LSDP] A.Ažubalis [TS-LKD]

Justiniškių P.Saudargas [TS-LKD] R.Remeika [LiCS]

Karoliniškių D.Bekintienė [TS-LKD] H.Mackela [LDP]

Lazdynų G.Steponavičius [LRLS] A.Strelčiūnas [TS-LKD]

Naujosios Vilnios T.Andžejevskis [LLRA] A.Melianas [LICS]

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius