Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 27

Dėl viruso kauniečių šeimos liko be šildymo: kaimynai neįsileidžia meistrų, nes bijo užkrato

Viename Kauno Armatūrininkų gatvės daugiabučių įvyko šildymo sistemos avarija, dėl kurios jau keletą dienų visi gyventojai sėdi namuose be šildymo. Pirmajame aukšte gyvenančios garbaus amžiaus moterys atsisako įsileisti trūkusius vamzdžius pasiruošusius sutvarkyti darbininkus, nes baiminasi užsikrėsti virusu. Dėl šios priežasties šiame name anksčiau laiko paskelbta šildymo sezono pabaiga.
Name Armatūrininkų gatvėje įvyko vamzdyno avarija
Name Armatūrininkų gatvėje įvyko vamzdyno avarija / Skaitytojo Mariaus nuotr.

Į 15min kreipėsi minėtame daugiabutyje gyvenantis Marius. Vyras papasakojo, kad jų name nėra rūsio, tad vamzdžiai driekiasi po pirmojo aukšto gyventojų grindimis. Įvykus avarijai paaiškėjo, kad būtent tie vamzdžiai ir trūko, o garbaus amžiaus kaimynė nenori įsileisti darbininkų, pasiryžusių problemą išspręsti. Neįsileidimo priežastis – koronavirusas.

„Visas daugiabutis jau dvi paras sėdime be šildymo. „Kauno butų ūkio“, kuris administruoja mūsų namą, atstovai tikina, kad yra konfliktiška, stačiokiška ir nemandagi kaimynė, kuri, prisidengdama korona, bijo juos įsileisti į vidų. Todėl stringa vamzdžių po pirmojo aukšto buto grindimis sutvarkymas. Nebežinome, ką daryti. Mačiau, kad ta moteris yra vaikštanti. Kodėl, kol bus atliekami remontai, ji negalėtų aplankyti savo vaikų?

Aš dieną būnu darbe, tačiau mano žmona dėl karantino dirba iš namų. Šąla, nes temperatūra viduje tesiekia 15–16 laipsnių. Pakilo jai pačiai temperatūra, pradėjo prastai jaustis. Yra mūsų name ir šeimų su vaikais. Orai negerėja, o šilumininkai jau užbaigė šildymo sezoną“, – situaciją, rodos, be išeities apibūdino Marius.

Parūpino šildytuvų

Jis tikina apskambinęs visas įmanomas institucijas, bandė jų atstovus įtikinti ieškoti galimybių su ta kaimyne kaip nors susitarti, tačiau niekas nesuskubo į pagalbą.

„O, rodos, teisinėje valstybėje gyvename... Moku mokesčius už administravimą ir štai kokios kokybės paslaugą gaunu – atjungė šildymą ir tiek žinių. Ar taip nepažeidžiamos mūsų teisės? Dėl vieno užsispyrusio žmogaus... Bandysim nesusirgti“, – nusivylęs nutęsė pašnekovas.

Pasak jo, šaltą žiemą už 52 kv. m ploto jų buto šildymą per mėnesį yra tekę pakloti ir 150 eurų. Šildymo sistema name sena, tačiau nuo jos atsijungti ir įsivesti individualų šildymą nėra taip paprasta.

„Pasiūliau „Kauno butų ūkiui“ bent šildytuvus atvežti, tai atvežė du tepalinius radiatorius. Išdavė juos iki balandžio 26-osios“, – kovo 26 dienos vakarą 15min informavo Marius.

Skaitytojo Mariaus nuotr./Temperatūra butuose tesiekia 16 laipsnių
Skaitytojo Mariaus nuotr./Temperatūra butuose tesiekia 16 laipsnių

Neįsileido keli gyventojai

„Kauno butų ūkio“ administravimo direktorė Danutė Razgūnienė pripažino, kad bendrovei ši problema yra žinoma. Anot jos, trūko šildymo sistemos magistralinis vamzdynas.

„Kadangi daugiabučiame name rūsio nėra, šildymo sistemos magistralinis vamzdynas išdėstytas po butų grindimis. Norint pašalinti avarinę situaciją ir paleisti šildymą butų savininkams, reikia išmontuoti butų grindis ir pakeisti trūkusį vamzdį. Šiuos veiksmus reikėtų atlikti dviejuose butuose, kuriuose gyvena senyvo amžiaus ir neįgalūs asmenys. Jie priklauso rizikos grupei (vyresnio amžiaus ir gretutinių ligų turinčių asmenų grupei).

Atsižvelgiant į nepalankią epideminę COVID-19 (koronavirusinės infekcijos) situaciją ir paskelbtą karantiną, šie asmenys neįsileido bendrovės darbuotojų atlikti remonto darbų, nes bijo dėl savo sveikatos, turi judėjimo negalią“, – Mariaus pateiktą istoriją patvirtino „Kauno butų ūkio“ atstovė.

Ji patikino, kad bendrovė daugiabučio namo gyventojų bėdoje nepaliko – butų savininkams išduoti elektriniai šildymo prietaisai (radiatoriai). Remonto darbus žadama atlikti tuomet, kai tik bus paskelbta karantino pabaiga. Už šildymą mokėti namo gyventojams nereikės.

Paklausta, ar nėra jokios teisinės išeitis priversti gyventojus atidaryti butų duris, D.Razgūnienė atsakė, kad vis dėlto galima kreiptis į teismą dėl įpareigojimo įsileisti į vidų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius