Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 12 11

Dėl žūčių apkaltino pačius pėsčiuosius

Kauno policijos vadovai, sunerimę dėl pastaruoju metu padažnėjusių pėsčiųjų žūčių, netikėtai ėmė ginti savivaldybės sprendimą sumažinti miesto gatvių apšvietimą.
Policijos vadovai, patikinę, jog per pastaruosius kelerius metus buvo išdalinta dešimtys tūkstančių atšvaitų, stebėjosi, jog kauniečiai jų nenešioja.
Policijos vadovai, patikinę, jog per pastaruosius kelerius metus buvo išdalinta dešimtys tūkstančių atšvaitų, stebėjosi, jog kauniečiai jų nenešioja. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 1 Savivaldybė

Nuo spalio pradžios Kauno gatvėse žuvo 6 pėstieji, o prieš kelias dienas partrenkto policijos pareigūno gyvybė kabo ant plauko. Nuo spalio pradžios Kauno savivaldybė pradėjo taikyti prieštaringai vertinamą taupymo planą: išjungta nemaža dalis miesto gatves apšviečiančių lempų. Nors savivaldybės atstovai ir pripažįsta, jog pritemusios gatvės galėjo prisidėti prie padažnėjusių eismo nelaimių, klausant valdininkų postringavimų susidaro įspūdis, jog jiems sutaupyti tūkstančiai yra vertesni už pėsčiųjų perėjose užgesusias kauniečių gyvybes.

„Čia nėra taip jau labai žiauriai baisu, kaip atrodė iš pradžių, kuomet manėme, kad išjungus dalį apšvietimo bus avarija po avarijos, – kalbėdamas apie eismo nelaimių statistiką, pabrėžė savivaldybės Energetikos skyriaus vedėjas Algirdas Vaitiekūnas. – Suprantama, kad tas 150 tūkst. Lt nėra didelis sutaupymas miesto mastu, bet tai vis tiek sutaupymas. Lėšos nėra iššvaistytos, o situacija gatvėse nėra taip stipriai pablogėjusi.“

Kauno policijos vadovai, akcentavo, jog dėl eismo nelaimių nėra kalta tik gatves pritemdžiusi savivaldybė, pėstiesiems patarė būti atsargesniems. „Nenoriu sutikti su susidariusia nuomone, jog dėl visko kalta savivaldybė, išjungusi lempas. Aišku, tai prie saugumo didinimo neprisidėjo, – kalbėjo Kelių policijos valdybos viršininkas Alfonsas Tarasevičius. – Pėsčiasis visų pirma turi įsitikinti, ar į pėsčiųjų perėją įžengti yra saugu. Kita vertus, matyti, kaip žmonės eina per pėsčiųjų perėjas: eina koja už kojos, kai kurie užsidėję ausines klausosi muzikos ar kalba mobiliaisiais telefonais.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius