Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 18

Delfinai iškeliauja į Graikiją

Rytoj anksti ryte iš Klaipėdos jūrų muziejaus delfinariumo į Graikiją iškeliauja pirmieji trys delfinai. Kitu reisu ketvirtadienį išskris likę keturi delfinariumo gyventojai. Pakeisti aplinką šiems gyvūnams teks dėl delfinariume iki birželio vyksiančios rekonstrukcijos.
Kol delfinariumas bus remontuojamas, delfinai ir jų treneriai viešės Graikijoje, Atikos zoologijos sode.
Kol delfinariumas bus remontuojamas, delfinai ir jų treneriai viešės Graikijoje, Atikos zoologijos sode. / I.Gelūno/15min.lt nuotr.
Temos: 1 Graikija

Į Graikijoje esantį Atikos zoologijos sodą iškeliauja delfinai Argas, Glorija, Gabija, Premija bei trys jų jaunikliai. Juos kelionėje Lietuvos karinių oro pajėgų lėktuvais lydės ir Graikijoje rūpinsis keturi treneriai bei gydytojas. Antradienio ryte, 5.40 val., delfinai bus pradėti krauti į specialias gelžbetonines dėžes.

„Dėžės prileidžiamos 18 laipsnių temperatūros vandens, į jas įkeliamas delfinas ir pritvirtinamas dėžėje. Visą kelionės laiką delfino oda turi būti drėgna, nes odos perdžiūvimas gali būti labai pavojingas“, – pasakojo Jūrų muziejaus ir delfinariumo Ryšių su visuomene skyriaus vedėja Nika Puteikienė. Vėliau dėžės krovininiu automobiliu bus gabenamos į Palangos oro uostą, o ten perkeltos į Karinių jūrų pajėgų lėktuvą.

Kad delfinai lengviau ištvertų kelionę, lėktuvas vieną kartą tūps, o kelionė baigsis antradienį po pietų. Ketvirtadienį iškeliaus likusios delfinės su jaunikliais. Jų pasiimti iš Graikijos grįš treneris ir gydytojas.

Graikijoje gentainių laukia dar pavasarį iš Klaipėdos atkeliavę delfinai Bitė, Lima, Nojus ir Gilė. Šie gyvūnai puikiai prisitaikė naujoje erdvėje ir jau rengia pasirodymus po atviru dangumi.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius