-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 05

Derybos dėl Padniestrės Vilniuje turėtų įvykti lapkričio 30-gruodžio 1 dienomis

Po šešerių metų pertraukos pirmosios daugiašalės derybos dėl separatistinio Moldovos Padniestrės regiono turėtų įvykti Vilniuje lapkričio 30 - gruodžio 1 dienomis, šeštadienį pranešė Lietuvos užsienio reikalų ministerija.
Užsienio reikalų ministerija
Užsienio reikalų ministerija / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Apie tai paskelbta po ESBO pirmininkaujančios Lietuvos specialiojo pasiuntinio ambasadoriaus Giedriaus Čekuolio susitikimų Kišiniove ir Tiraspolyje.

„Sveikinu, kad abi pusės sutiko su ESBO pirmininko užsienio reikalų ministro kvietimu susitikti Vilniuje pirmam oficialiam 5+2 susitikimui“, – pranešime spaudai sakė G.Čekuolis.

Daugiašalės derybos rengiamos vadinamuoju „5+2“ formatu. Jame yra Moldovos, Padniestrės, Rusijos, Ukrainos, ESBO atstovai, o Europos Sąjunga ir Jungtinės Valstijos dalyvauja stebėtojų teisėmis.

Derybos 2006 metais buvo įšaldytos, po to vyko tik neformalūs susitikimai. Tarpininkaujant Lietuvos atstovams, dėl derybų atnaujinimo buvo sutarta šį rudenį.

Rusakalbių gausiai gyvenama Padniestrė 1991 metais vienašališkai paskelbė atsiskirianti nuo Moldovos. Dešimtajame dešimtmetyje dėl to buvo kilęs karinis konfliktas. Moldova niekada neatsisakė savo teisių į Padniestrę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius